Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriyeli sığınmacılarla ilgili önemli açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat'ın doğusunu çok yakında huzura kavuşturacaklarını vurgulayarak "4 milyon Suriyeli sığınmacının döneceği güvenli bölgeler oluşturacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2019 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2019 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriyeli sığınmacılarla ilgili önemli açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da, İslam İşbirliği Teşkilatı Bölgesindeki Kızılay ve Kızılhaç Ulusal Dernekleri İşbirliği Ağı Kuruluş Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Türkiye olarak 2016 yılından bu yana dünyanın BM'den sonra en büyük beynelmilel örgütü olan İslam İşbirliği Teşkilatının zirve dönem başkanlığını yürütüyoruz. Kudüs'ün hukuki statüsüne yönelik saldırılardan Filistin meselesine kadar insan hayatını etkileyen pek çok krizle yüzleştik.

''İSLAM ALEMİ OLARAK SANCILI SIKINTILI GÜNLER YAŞADIK''

İslam coğrafyasının farklı köşelerinden mazlum ve mağdurların feryatları yükselmeye devam ediyor. Geride bıraktığımız 2,5 yılı aşkın sürede İslam alemi olarak gerçekten sancılı sıkıntılı günler yaşadık. İslam dünyası, çoğu kendi topraklarında vuku bulan krizlerle etkili ve başarılı bir mücadele yürütememiştir. Astana görüşmeleriyle Suriye'de kalıcı siyasi çözüme ulaşılması yolunda önemli mesafeler alındı. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla DEAŞ PKK YPG gibi terör örgütlerine karşı ağır darbeler indirildi.

''FIRAT'IN DOĞUSUNU ÇOK YAKINDA HUZURA KAVUŞTURACAĞIZ''

Güvenliğini sağladığımız diğer bölgeler gibi Fırat'ın doğusunu da çok yakında huzura, emniyete ve istikrara kavuşturacağız. Bu amaçla Amerika ve Rusya başta olmak üzere sahada askeri varlığı olan güçlerle temaslarımızı sürdürüyoruz. Her iki tarafla da son derece olumlu istişareler gerçekleştirdik. Diplomatik çabalarımızı devam ettirirken aynı zamanda da bir sonraki adım için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu süreçte amacımız, kendi milli güvenliğimizi özellikle güçlendirmenin yanında Suriye'nin toprak bütünlüğünü garantiye almaktır. Türkiye olarak çok yakında hem bilinçli şekilde bırakılan DEAŞ artıklarını hem de ülkemize karşı eğitilen DEAŞ'lıları temizleyeceğiz.

''4 MİLYON SURİYELİ'NİN ÜLKELERİNE DÖNEBİLECEĞİ GÜVENLİ BÖLGELER OLUŞTURACAĞIZ''

Ülkemizde yaşayan 4 milyon Suriyeli sığınmacının kendi evlerine dönebilecekleri güvenli bölgeler oluşturmayı hedefliyoruz. Türkiye sadece terör örgütlerinin kökünün kurutulması için değil, aynı zamanda çatışmaların sebep olduğu insani krizlerin etkilerinin hafifletilmesi için de büyük gayret sarf ediyor. Bugün Türkiye milli gelire oranla dünyanın en fazla yardım yapan ülkesidir.

''GÖRMEYELİM Mİ BUNLARI?''

Basit aşıları tedarik edemeyen mülteci botlarını şişleyerek batırmaktan bahseden büyük bir vicdansızlıkla maalesef hepimiz karşı karşıyayız. Görmeyelim mi bunları söylemeyelim mi anlatmayalım mı?

''MÜLTECİLERE 35 MİLYAR DOLAR KAYNAK AKTARDIK''

Şimdiye kadar yaklaşık 4 milyonu Suriyeli olmak üzere bütün mültecilere BM hesaplarına göre 35 milyar dolar kaynak aktardık.

''MADDİ İMKAN KITLIĞI DEĞİL, MERHAMET VE EMPATİ EKSİKLİĞİ VAR''

Açık ve net söylüyorum, bugün dünyamızda yaşanan birçok sorunun temelinde maddi imkan kıtlığı değil, merhamet ve empati eksikliği vardır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.