Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir başarımız bize altın tepside sunulmadı

Yargı çalışanlarıyla iftar programında buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir başarımız bize altın tepside sunulmadı. Kazandığımız her başarının gerisinde çok ciddi mücadeleler vardır." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2019 23:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2019 23:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir başarımız bize altın tepside sunulmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasındna satır başları;

- Bugün Türk adalet sistemini geleceğe taşıyacak tarihi bir adım attık. Bu paket 2002'den beri eksikliklerin giderilmesi yönünde hayata geçirilmiş reform adımlarıın en son örneğidir.

- Göreve geldiğimizden itibaren infaz koruma memurlarının yıpranma paylarından, hakim ve savcılığımızın özlük haklarından, modern adalet saraylarının inşasına kadar tarihi nitelikte iyileştirmeler yaptık.

- 82 milyon vatandaşımızın hiçbir engele maruz kalmadan, adalet arayabileceği ve bu arayışına da cevap bulabileceği bir yapıyı milletimize kazandırmak istiyoruz.

- Adaleti tesis adına evlatların bir sağdan bir soldan dar ağacına gönderildiği bir sürü acılar yaşadık.

- Geciken adalet adalet değildir.  Önümüze gelen her dosyada bir insanın hikayesi, geleceği ve kaderi bulunuyor. Ne tek bir vatandaşımızın hakkını yiyeceğiz. Ne de tek bir vatandaşımızın hukukun yenilmesine göz yumacağız. Kökeni, siyasi görüşü, görünüşü ne olursa olsun 82 milyonun adaletini tesis etmenin peşinde olacağız

- Türkiye olarak son birkaç yıldır gerek iç siyasette ve ekonomide gerekse dış politikada birbirinden önemli sınamalara maruz kalıyoruz.

- Özellikle bir gerçeğin altını çizmem gerekiyor. Atlattığı her badirenin ardından ülkemiz bir engelle karşılaştı, sabotajların dozu da arttı. Biz milli menfaatlerimizi korumaya dair adımları attıkça bu tür teşebbüsler devam edecektir. Bu dönem muhataplarımızın büyük ve güçlü Türkiye'ye alışma dönemidir.

-Eski alışkanlıkları kısa sürede değştirmek elbette kolay değildir. Ülkemize gösterilen yersiz  ve zamansız tepkilerin sebebi budur. Biz er ya da geç yeni Türkiye'yi kabullenme sorununun içeride olduğu gibi dışarıda da aşılacağına inanıyoruz.

- Her imtihan aynı zamanda bir imkandır. 

- Ben tüm vatandaşlarımdan Türkiye'nin potansiyeline güvenmesini, umudunu asla yitirmemesi istirham ediyorum.

- Hiçbir başarımız bize altın tepside sunulmadı. Kazandığımız her başarının gerisinde çok ciddi mücadeleler vardır.

- Hiç kimsenin milletimizin arasına nifak tohumları ekmesine müsadece etmeyeceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.