Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasındaki harita Yunanistan'ı çıldırttı!

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Harp Okulları'ndaki fotoğrafta arkasında yer alan Türkiye haritasına tepki göstererek "Türkiye bölgenin olay yaratan aktörü olarak davranmaya devam ediyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2019 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2019 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasındaki harita Yunanistan'ı çıldırttı!

Hafta sonu Tuzla'daki Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları'nı ziyaret eden ve burada ziyaretçi defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafında görülen Türkiye haritası Ankara-Atina hattında yeni bir krizin habercisi oldu.

Sözcü'nün haberine göre, fotoğrafta Girit Adası'nın doğusundaki bütün Yunan adalarının Türkiye'ye aitmiş gibi gösterildiğini öne süren Yunan basını Türkiye'ye tepki göstermiş ve gelişmeyi okuyucularına duyurmuştu.

Yaşananların ardından dün gece Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da konuyla ilgili açıklama yaptı. Dendias, "Fotoğraf bir halkla ilişkiler hamlesi. Türkiye bölgenin olay yaratan aktörü olarak davranmaya devam ediyor fakat Yunanistan'ın bu konuya cevap verme amacı yok. Devletlerin sınırları bazı bakanlıkların haritalarında çizilenlerle belirlenmez, uluslararası hukuku temel alır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.