Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na dava açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, grup toplantısındaki konuşmasında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2018 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2018 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na dava açtı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz Salı günkü grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında sarf ettiği sözler davalık oldu. Erdoğan, söz konusu ifadelerin kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığı gerekçesiyle CHP lideri Kılıçdaroğlu'na 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, ocak ayında, Beşiktaş Belediyesi önünde yaptığı konuşmada kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 150 bin liralık manevi tazminat davası ve daha önce, 250 bin liralık ile 1.5 milyon liralık tazminat davaları da açmıştı.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Ey Bay Kemal, şimdi kongre yapıyorsun. PYD, YPG terör örgütü müdür, yiğitsen açıkla, PKK terör örgütü müdür yiğitsen açıkla" şeklindeki sözlerine "50 sefer söyledim, bir daha söyleyeyim bunlar terör örgütüdür. Ben yiğidim, sen de yiğitsen karşıma çıkarsın Recep Bey. Lafla peynir gemisi yürümez. Oturup ahkam kesiyorsun. Sen reissin, cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal etmişsin. Sen diktatörsün ama bu garip Kemal'in karşısına çıkmaya cesaret edemiyorsun" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.