Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kudüs için devrede!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'le ilgili olarak Kazakistan, Azerbaycan, Lübnan ve Fransız cumhurbaşkanlarıyla görüştü. Erdoğan, Müslümanlar için de kutsal olan bu şehrin statüsünün korunması gerektiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2017 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2017 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kudüs için devrede!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'teki son gelişmelerle ilgili Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev,  Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.

Görüşmelerde, ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma teşebbüsünün, Ortadoğu'daki barış sürecini olumsuz etkileyeceğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Müslümanlar için de kutsal olan bu şehrin statüsünün korunması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmelerde, barış ve istikrarın yolunun 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin vücut bulmasından geçtiğini belirtti. Görüşmelerde, Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak 13 Aralık Çarşamba günü İstanbul'da düzenleyeceği Olağanüstü İslam  Zirvesi'nin ortak bir tavır sergilenmesi açısından da önemli olduğuna işaret  edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.