Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek sahneye çağırdı! İşte o isimler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun ilçelerinin adaylarını açıkladı. Erdoğan, Alaçam ve Asarcık'ta Cumhur İttifakı'nın adaylarının destekleneceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2019 19:22
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2019 19:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek sahneye çağırdı! İşte o isimler...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun'daki ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Mustafa Demir'i daha önce Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda partisinin 17  ilçe belediye başkan adayını duyurdu.  

AK Parti, Samsun'da 19 Mayıs, Bafra, İlkadım, Kavak, Salıpazarı, Tekkeköy, Vezirköprü ve Yakakent olmak üzere 8 ilçede mevcut belediye başkanlarını yeniden aday olarak gösterdi. AK Parti, Çarşamba, Terme ve Havza'da ilçe başkanlarını, Atakum'da ise  Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'i aday olarak belirledi.

AK Parti, Cumhur İttifakı kapsamında Asarcık ve Alaçam ilçelerinde  aday göstermeyerek MHP'nin adaylarını destekleyecek. Asarcık'ta Şerif Kılağuz, Alaçam'da ise İlyas Acar, Cumhur İttifakı'nın adayı oldu.

İşte adaylar...

Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Mustafa Demir

19 Mayıs: Osman Topaloğlu

Atakum: Zihni Şahin

Ayvacık: Halil Kalaycı

Bafra: Hamit Kılıç

Canik: İbrahim Sandıkçı

Çarşamba: Halit Doğan

Havza: Sebahattin Özdemir

İlkadım: Erdoğan Tok

Kavak: İbrahim Sarıcıoğlu

Ladik:  Nurhan Yapıcı Özel

Salıpazarı: Halil Akgün

Tekkeköy: Hasan Togar

Terme: Ali Kılıç

Vezirköprü: İbrahim Sadık Edis 

Yakakent: Hüseyin Kıyma

Cumhur İttifakı adayları

Alaçam: İlyas Acar (MHP)

Asarcık: Şerif Kılağuz (MHP)

'YOLUMUZA DAVA ERLERİYLE DEVAM EDECEĞİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Samsun Aday Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının başında salonda açılan dev pankartı okuyarak,  "Kurtuluşa atılan adım, kurtuluştan şahlanışa 100 yıl. Kolay değil, unutmadık,  inşallah unutmayacağız. Trafik kazasında ölen Samsunsporlu 5 kardeşimizi de  unutmayacağız." dedi.

Bugün Samsun'un belediye başkan adaylarını açıklayacaklarını  hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu salonda Samsun'u bizlere vatan kılan fethin serdarı Melik  Danişmend Gazi'nin emanetine sahip çıkan bir kadro görüyorum. İstiklal Harbimizin  ilk adımını coşkuyla karşılayan Kuvayımilliye ruhunu görüyorum. 15 Temmuz'da  sokakları darbecilere dar eden kahramanların cesaretini görüyorum. Bu salonda  üstte gök çökmedikçe, altta yer yarılmadıkça birliğimizi, beraberliğimizi,  kardeşliğimizi, istikrarımızı korumaya ant içmiş Cumhur İttifakı'nın dirayetini  görüyorum." şeklinde konuştu.

'TERCİHİNİ HİZMET SİYASETİNDEN YANA KULLANACAĞINA İNANIYORUM' 

Bir Samsun türküsündeki, "Kara kara kazanlar, kara yazı yazanlar,  cennet yüzü görmesin aramızı bozanlar" sözlerini aktaran Erdoğan, "Biz de  'Aramızı bozanlar cennet yüzü görmesin' diyoruz." ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulduğu günden beri AK Parti Samsun teşkilatı  bünyesinde görev yapmış, partiye, şehre, ülkeye, demokrasiye hizmet etmiş tüm  isimlere teşekkür etti, bu davaya gönül verip hayatını kaybedenleri rahmetle  andığını söyledi.

Aday tanıtım toplantısının AK Parti ve Samsun için hayırlara vesile  olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce uzun yıllar Samsun Büyükşehir Belediye  Başkanlığı yapan, şu anda da milletvekili olarak hizmetlerini sürdüren Yusuf Ziya  Yılmaz'a, Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Zihni Şahin ile  ilçelerdeki tüm belediye başkanlarına teşekkür etti. Erdoğan, seçimlerde Büyükşehir ve ilçelerde AK Parti'yi temsil edecek  başkan adaylarına başarılar diledi.

Samsun'un bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden, gönül  belediyeciliğinden yana kullanacağına inancını dile getiren Erdoğan, "AK Parti  kadroları bu seçimlerde Samsun'da daha çok koşturacak, daha çok çalışacak, daha  çok insana ulaşacak ve inşallah bir kez daha partimizin bayrağını zirvede  dalgalandıracaktır." diye konuştu.

Samsunlu şair Cemal Safi'nin "Gelin Birlik Olalım" şiirinden, "Gelin  birlik olalım yarın çok geç olmadan/Gelin dirlik bulalım vazgeçin öç  almadan/Nefreti yok edelim gel sen de katıl bize/İntikam eşkıyası sevgiyle gelir  dize/Düşman sevindirmenin ne alemi var şimdi?/Milletçe kenetlenip sarılmamız kar  şimdi/Başka ulus var mı böyle temiz, böyle saf?/İnsaf edelim dostlar, insaf  edelim, insaf!" dizelerini okuyan Erdoğan, şunları söyledi:

'HEP BİRLİKTE ZAFERE TAŞIYACAĞIZ'

"Hem millet hem de AK Parti'liler olarak birlik ve beraberlik içinde  düşmanı sevindirmeyelim. İnsaf ederek, aydınlık geleceğimizi hep beraber inşa  edeceğiz. Kişisel hesaplarını, şehrinin, partisinin, ülkesinin üzerinde tutan  kişi, bilin ki davasının değil, enaniyetinin emrindedir. Biz yolumuza, şehrine ve  ülkesine hizmet için yola çıkan bu salondaki gibi dava erleriyle devam edeceğiz.  Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğini inşallah hep birlikte yüceltecek,  hep birlikte zafere taşıyacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençler seninle gurur duyuyor" sloganlarına "Gençler, ben de  sizlerle gurur duyuyorum." karşılığını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Samsun, 31 Mart'ta belediyelerde bu AK kadroya  rekor bir oyla destek veriyor muyuz? Samsun, 31 Mart'ta sandıkları patlatıyor  muyuz? Samsun, gönül belediyeciliğinin zaferi için 31 Mart'a kadar gece gündüz  çalışıyor muyuz?" sorularına salondakilerin hep bir ağızdan verdiği "Evet"  yanıtının ardından "Maşallah, işte benim görmek istediğim Samsun budur." dedi.

'DAHA FARKLI BİR HEYECANLA KUTLAYACAĞIZ'

Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışının 100'üncü yıl dönümü olduğunu  hatırlatan Erdoğan, Bu yıl 19 Mayıs'ı daha farklı bir heyecan ve anlamla  kutlayacaklarını dile getirdi. Gelecek yıl da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin  açılışının, 2023'ün de Cumhuriyetin ilanının 100'üncü yıl dönümü olduğuna işaret  eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Maziden atiye kurduğumuz köprünün önemli dönüm noktaları olan bu  tarihleri hem bir hatırlatma, muhasebe hem de hedeflerimize olan bağlılığımızın  birer timsali olarak görüyorum. 19 Mayıs'tan başlayarak, bir asırlık tüm  kutlamaları gelecek nesillere bu vatanın hangi fedakarlıklarla kurulduğunu  gösterecek şekilde gerçekleştireceğiz. Samsun bu kutlu mücadelenin sadece ilk  adımının atıldığı değil, aynı zamanda ruhunun da şekillendiği yerdir. Bazıları  için Samsun'da atılan ilk adım da Ankara'da faaliyete geçen Meclis de  Cumhuriyetimizin kuruluşu da demokrasiye geçişimiz de sadece slogandan sadece  istismardan ibarettir. Biz ise bunların her birini milletimizin kadim  yolculuğunun yakın dönemdeki işaret taşları, yön levhaları olarak görüyoruz."

'HER YERDE ATA MİRASINA DÖRT ELLE SARILIYORUZ'  

Meseleye böyle baktıkları için de bu tarihlerin her birinin önemini,  değerini, misyonunu ve anlamını çok iyi bildiklerine işaret eden Erdoğan, "İşte  bu anlayışla 2019'dan 2023'e kadar Milli Mücadele ve yeni devletimizin kuruluş  dönemini kesintisiz bir kutlama programıyla değerlendirmeyi planlıyoruz. 16  Mayıs'ta başlayıp 29 Ekim 2023 yılına kadar devam edecek bu süreçte hem Milli  Mücadele'nin kendisini hem gerisindeki o muhteşem arka planı, milletimizle  birlikte ortaya koyacağız." ifadelerini kullandı.

Başlangıçların önemli olduğunun altını çizen Erdoğan, Moğolistan'a  kadar gidip yazılı Türk tarihinin başlangıç yeri olarak görülen Orhun Anıtları'na  sahip çıktıklarını anımsattı. Kendilerinden önce kimsenin oralara gitmediğine  işaret eden Erdoğan, "Bunun için Orta Asya'dan Balkanlara, Avrupa'nın içlerinden  Sudan'daki Sevakin Adası'na kadar her yerde ata mirasına dört elle sarılıyoruz.  Bunun için Kudüs davasını canımız pahasına sahipleniyoruz." dedi.

'ORADA BİR MAKAM YAPIYORUZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mekke ve Medine ile medeniyetin sembolü diğer şehirlerin  üzerine de çok titrediklerini anlattı. Sultan Alpaslan'ın Malazgirt'e gitmeden önce Ahlat'ta çadırda  sabahladığını hatırlatan Erdoğan şöyle devam etti:

"Şimdi biz de Ahlat'ta, orada gecelemek için Cumhurbaşkanlığı olarak  bir makam yapıyoruz ve orada geceleyeceğiz, dualarımızı yapacağız oradan yola  çıkıp, Malazgirt'e gideceğiz. Ayrıca İznik'te kurulup, Konya'da yükselen Anadolu  Selçuklu'yu, bunun için Söğüt'ten yükselip 4 kıta 7 iklimi kuşatan Osmanlı'yı,  İstanbul'un fethini Akdeniz'den Karadeniz'e, gönül sınırlarımız içindeki tüm  coğrafyaları kalbimize kazıyoruz. Bunun için tam da bizi gömdüklerini sandıkları  bir dönemde kazandığımız o muhteşem Çanakkale Zaferi'ni, Kutül Amare Zaferi'ni,  Samsun'dan başlayıp İzmir'e kadar süren o büyük mücadeleyi, hafızamızda hep canlı  tutuyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'a her alanda yapacakları yatırımlarla  şehri misyonuna uygun bir konuma çıkarmaları gerektiğine işaret ederek, Samsun'u  100'üncü yıla uygun projelerle donatacaklarını, bunun hazırlıkları içerisinde  olduklarını vurguladı. Yeni belediye başkanlarıyla süratle millet bahçeleri ve millet  kıraathanelerinin yerini alacağını ifade eden Erdoğan, millet bahçelerinde  ailelerin çocuklarıyla eğleneceğini anlattı.

Gençlerin de millet kıraathanelerinde hem kitap okuyup, satranç  oynayıp hem de düşünce ve zihinsel inkılap yapacaklarını belirten Erdoğan, "Ama  ben 'Millet Kıraathanesi' diyorum, bu CHP zihniyeti 'kumarhane' anlıyor. Niye?  Biraz yakıştırma şık değil ama dervişin zikri fikri meselesi var ya bunlarınki de  ona benziyor. Bunların tabii dervişlikle alakası yok, o ayrı mesele." ifadelerini  kullandı.

'28,5 KATRİLYON YATIRIM YAPTIK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun'u ticareti, tarımı ve sanayisiyle ekonomide de  lokomotif şehirlerden biri haline getireceklerini belirterek şu bilgileri verdi:

"Bundan bir asır önce Samsun'a atılan o ilk adımla başlayan yolculuk,  demokraside ve ekonomide sürekli yükselttiğimiz çıtalarla asla bitmeyecek bir  büyük mücadelenin sembolüdür. İşte bu anlayışla Samsun'u yatırımlarla projelerle  hizmetlerle donatmak için 16 yıldır gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya devam  edeceğiz. Samsun'a bu dönemde ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 28,5  katrilyon Samsun'a yatırım yaptık. Tarihte böyle bir şey Samsun'la ilgili yok  bunu biz yaptık."

Samsun'a 4 bin 832 yeni derslik inşa ettiklerini, ikinci devlet  üniversitesini açtıklarını hatırlatan Erdoğan, "Bugün Samsun 54 bini aşan  üniversiteye öğrencisiyle bir gençlik ve eğitim şehri olma yolunda ilerliyor."  dedi. Yüksek öğrenim öğrencileri için 8 bin 865 kişi kapasiteli yurt  planlarını hizmete aldıklarını belirten Erdoğan, bu yıl içerisinde Çarşamba,  Kavak ve Alaçam ilçelerimizde toplamda bin kişi kapasiteli yüksek öğretim  yurtları açacaklarını, birkaç yıla kadar  Samsun, Tekkeköy ve Terme'de toplamda 4  bin 550 kapasiteli yeni yurtlar açacakları bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca kent merkezinde 35 bin, Bafra ilçesinde 5 bin seyirci  kapasiteli iki stadyum ile spor salonları, yüzme havuzları, atletizm pistleri,  futbol sahaları, buz pateni salonu, kayak eğitim merkezi, tenis kortları ve  gençlik merkezleri gibi 99 spor tesisi inşa ettiklerini de hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da eski stadın yerine yaklaşık  101 bin metrekare alanda yapılan millet bahçesinin kısa zamanda biteceğini  belirten Erdoğan, "Tabii millet bahçesinin bir köşesine de güzel bir millet  kıraathanesi yakışır." dedi. Samsun'a sağlıkta 34 adet tesis kazandırdıklarını ifade eden Erdoğan,  900 yataklı Samsun Şehir Hastanesinin şu anda ihale aşamasında, 250 yataklı fizik  tedavi rehabilitasyon ve adli psikiyatri hastanesi ile 250 yataklı Atakum Devlet  Hastanesinin de ihale sürecinde olduğunu bildirdi.

Samsun'da son 16 yılda yaklaşık 3 katrilyon lira tutarında sosyal  yardım yaptıklarını anlatan Erdoğan, ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını  dile getirdi. Erdoğan, TOKİ aracılığıyla Samsun'da 16 yılda 9 bin 459 konut  projesini hayata geçirerek sahiplerine teslim ettiklerini aktardı.

Ulaşımda, devraldıkları  120 kilometre bölünmüş yol uzunluğunu 309  kilometreye çıkardıklarının altını çizen Erdoğan, Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale  Hızlı Tren Projesi'nin etüt çalışmalarının devam ettiğini, bu hattın aynı zamanda  Yerköy-Kırşehir-Aksaray-Ulukışla Demiryolu Projesi ile de bağlantı sağlayacağını  söyledi. Erdoğan, böylece Samsun'un İç Anadolu ve Akdeniz bölgesine ve Mersin  Limanı'na olan bağlantısının hızlı trenle sağlanacağını vurguladı. Samsun-Sivas demiryolunun 1,2 katrilyon maliyetle sıfırdan  yapılmışçasına modernize edilme çalışmalarının bitmek üzere olduğuna dikkati  çeken Erdoğan, "Bitmek üzere. İnşallah bu yıl hizmete alıyoruz, işletmeye  açıyoruz." dedi.

Samsun'da son 16 yılda 8 baraj inşa ettiklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  inşaatı devam eden Ladik Fındıcak Barajı ve Terme Salıpazarı Barajı ile Terme,  Çarşamba, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerine memba kalitesinde içme suyu  sağlayacaklarını söyledi. Erdoğan, son 16 yılda inşa ettikleri sulama  tesisleriyle 462 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını kaydetti.

'BIRAKIN ONU KENDİ HALİNE'

Karadeniz'in en önemli problemlerinden olan taşkın ve sel baskınlarına  köklü bir çözüm bulmak için çalışmaları bütün havzayı ele alarak yürüttüklerini  belirten Erdoğan, bu çerçevede 100 adet taşkın koruma tesisi yaptıklarını,  26'sının inşasına devam ettiklerini söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdi Bay Kemal diyor ki 'Çiftçiler aç.' Bay Kemal diyor ki, 'Çiftçilerin ellerinden toprakları alındı.' Eline, diline dursun. Samsunlu  çiftçilerimize 2 katrilyon lira tutarında tarımsal destek verdik ama bundan  haberi yok bunun. Haberi olmaz da çünkü bunun derdi yalan, bunun derdi iftira.  Aldığım paraları görüyorsunuz değil mi? 1,5 milyona yakın tazminata mahkum oldu.  İşi gücü yalan. Şu anda devam eden mahkemeler var. Onlardan da gelecek. Ama şimdi  bunun için bir de bunun tazminatlarını ödemek üzere bir tazminat komisyonu  CHP'nin içinde kurdular. Para topluyorlar şimdi milletvekillerinden. Onlardan  toplanan parayla tazminatı ödeyecekler. Onun için de rahat rahat yalan  söyleyebiliyor."

Erdoğan konuşması sırasında salondakilerin "Kemal pabucu yarım, çık  dışarı oynayalım." ifadesi üzerine, "Gençler, onun oynayacak mecali de yok. Bırakın onu kendi haline" dedi. Erdoğan, Samsun'da işveren ve sigortalılara 1 katrilyon lira tutarında  teşvik sağladıklarını aktaran Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bunlar Samsun'a getirdiğimiz hizmetlerin kısa bir özeti. Önümüzdeki  dönemde Samsun'dan çok büyük bir atılım bekliyoruz. Madem 'Samsun yine hazır'  diyorsunuz, madem 'kurtuluştan şahlanışa' diyorsunuz, madem 'ilk günkü aşkla'  diyorsunuz öyleyse 31 Mart bunun için çok önemli bir fırsat. Samsun 31 Mart'ta  şahlanışa hazır mısın? Samsun 31 Mart'ta hizmet siyasetiyle yola devam etmeye  hazır mısın? Samsun 31 Mart'ta iftiracılara, istismarcılara, kifayetsiz  muhterislere derslerini vermeye hazır mısın? Rabb'im hepinizden razı olsun."

Erdoğan, bu seçimin çerçevesinin "tevazu, samimiyet, gayretle önce  millet, önce memleket." olduğunu vurguladı. 20 Ocak 1989'da Malatyaspor maçı için yola çıkan ve Havza'da trafik  kazası geçiren Samsunspor kafilesinden hayatını kaybeden 5 kişiyi rahmetle anan  Erdoğan, Samsunspor'un o elim kazadan beri kırmızı beyaz rengine siyahı da  eklediğini ve bu şekilde yoluna devam ettiğini hatırlattı. Erdoğan, eski  stadyumun yerine inşa edilecek millet bahçesine bu kazada hayatlarını  kaybedenlerin hatırasını yaşatacak bir anıt dikerek vefalarını göstereceklerini  bildirdi. Erdoğan, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye ne zaman yükselişe geçmişse, ne  zaman kendine büyük hedefler belirleyip oraya doğru yürümeye başlamışsa önüne hep  tuzaklar döşenmiştir. Kimileri bilerek, kimileri bilmeyerek içimizdeki  gafillerden bazıları da bu oyunda figüranlık yapmıştır. Cumhuriyetin ilk  dönemlerinde başlatılan atılımların tek parti ve milli şef eliyle birer birer  akamete uğratılması işte bunun bir örneğidir."

'TUZAKLAR ÇIKARILIYOR'

Erdoğan, "Yeni yönetim sistemimizi yerden yere vuranlar ellerine fırsat  geçse eski sisteme mi dönecekler, kesinlikle hayır. Tüm bu gayretlerin amacı  Türkiye'nin önünü keserek yeniden türbülansa girmesini, patinaj yapmasını  sağlamaktır. Bu işin başını çeken CHP'nin, kimlerle birlikte hareket ettiğine  baktığınızda amacı zaten açıkça görürsünüz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin kendine büyük  hedefler belirleyip, oraya doğru yürümeye başladığında önüne tuzaklar  çıkarıldığını söyledi.

Şehit Başbakan Adnan Menderes'in demokraside ve ekonomide önünü açtığı  Türkiye'nin, 27 Mayıs darbesiyle istikrarsızlık batağına sürüklenmesinin de böyle  bir oyun olduğunu ifade eden Erdoğan, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın binbir  zahmet ve emekle inşa ettiği özgürlük ve kalkınma ikliminin, uzun koalisyon  yıllarında zehirlenmesinin de aynı tezgahın bir parçası olduğunu anlattı. Türkiye'nin, 16 yıldır yükseliş dönemini yaşadığını ve yolunu aydınlık  istikamette sürdürdüğünü vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ama yine önümüze tuzaklar konuyor. Son 5-6 yılda yaşadığımız  hadiseleri şöyle bir gözünüzün önünden geçirin. Hangisi bu ülkenin ve milletin  menfaatini düşünen zihinlerin işi olabilir? Gezi olaylarıyla bu ülke çevreci mi  yapılmak isteniyordu, asla. 17/25 Aralık emniyet-yargı darbe girişimiyle  hukukumuz mu tahkim edilmek isteniyordu, asla. PKK'nın ve FETÖ'nün saldırılarına  verilen destekle Türkiye'nin demokrasisi mi güçlendirilmeye çalışılıyordu, asla.  Çukur eylemleriyle birliğimize, beraberliğimize mi destek veriliyordu, asla.  Kesinlikle hayır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınır ötesinden Türkiye'ye yöneltilen tehditler  karşısında ülkesinin değil teröristlerin yanında yer alanların, ülkenin  geleceğini asla düşünmediğinin altını çizerek, "İşte Bay Kemal... Avrupa'ya  gidiyor, Almanya'da kimlerle yan yana resim çektiriyor. Avrupa Parlamentosu'nda  YPG paçavrasıyla resim çektirenlerle yan yana o da poz veriyor. Söyle bana  arkadaşını, söyleyeyim sana kim olduğunu. Bunlar bu." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz darbe girişimiyle istiklalimiz ve istikbalimiz mi teminat  altına alınacaktı, asla. Avrupa başta olmak üzere ülkemizi dışarıdan yıpratmaya  çalışanların değirmenlerine su taşıyanlar milletimizin refahını mı yükseltmenin  peşindeler, asla. Yeni yönetim sistemimizi yerden yere vuranlar ellerine fırsat  geçse eski sisteme mi dönecekler, kesinlikle hayır. Tüm bu gayretlerin amacı  Türkiye'nin önünü keserek yeniden türbülansa girmesini, patinaj yapmasını  sağlamaktır. Bu işin başını çeken CHP'nin, kimlerle birlikte hareket ettiğine  baktığınızda amacı zaten açıkça görürsünüz."

Milletle bir olarak Türkiye'nin 16 yıllık kazanımlarına sahip  çıktıklarına dikkati çeken Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde  de aynısını milletle birlikte yapma temennisinde bulundu.

BELEDİYECİLİK AK PARTİ'NİN İŞİDİR'  

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belediyecilik AK Parti'nin işidir. Çünkü AK  Parti, belediyelerdeki hizmetleriyle rüşdünü ispatlamış bir kadro tarafından  kurulmuş ve yönetilmiştir. Bugün ülkemizin dört bir yanına gidin belediye  yönetimleri arasındaki farkı gayet rahat görürsünüz. İstisnalar elbette vardır  ancak genel kaide belediyeciliğin AK Parti'nin işi olduğudur." ifadesini  kullandı.

Kendisini dinlemeye gelen vatandaşlardan 31 Mart'ta AK Parti  belediyeciliğine "devam" deme, gönül belediyeciliğiyle hizmette yeni bir çığır  açma, sinsi hesaplar peşinde olanları bir kez daha hüsrana uğratma sözünü alan  Erdoğan, salondaki vatandaşlarla "Rabia" işaretini yaparak konuşmasını tamamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'daki belediye başkan adaylarını tek tek kürsüye  çağırarak tanıttı.

NOTLAR

Yaşar Doğu Spor Salonu'ndaki tanıtım toplantısı için Samsun ve  ilçelerinden gelen partililer salonu doldurdu.

Toplantı dolayısıyla salonda kurulan dev platformda Cumhurbaşkanı ve  AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partinin Samsun Büyükşehir Belediye  Başkan Adayı Mustafa Demir'in fotoğraflarının yanı sıra "Tevazu, Samimiyet,  Gayret ile Önce Millet Önce Memleket" sloganı yazılı pankart yer aldı.

Türk bayrakları ve AK Parti bayrakları ile donatılan salona,  "Kurtuluşa atılan adımın 100. yılı. Kurtuluştan şahlanışa", "Samsun yine hazır",  "Yeniden tarih yazacağız", "1994'ten 2019'a gönül belediyeciliği AK  belediyecilik", "1919'dan 2019'a 100 yıllık ruhla, ilk günkü aşkla, yine hazır"  yazılı pankartlar asıldı.

Salonda, 20 Ocak 1989'da Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün  geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybedenlerin fotoğrafının bulunduğu ve "20 Ocak  1989 unutmadık, unutmayacağız" yazılı pankart da dikkati çekti.

Erdoğan'ın konuşma yaptığı sahnenin arkasında Gazi Mustafa Kemal  Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dev fotoğrafları ile salonun tavanında dev  Türk bayrağı yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan "Lider" filminin  yanı sıra AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir için  hazırlanan filmlerin gösterildiği programda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı  Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsun  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir ile AK Parti Samsun İl Başkanı  Ersan Aksu birer konuşma yaptı.

Erdoğan, partisinin ve Cumhur İttifakı'nın Samsun ilçe belediye başkan  adaylarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Toplantıya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt  Selçuk ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de katıldı.

ERDOĞAN YEMEĞE KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl  Başkanlığının düzenlediği teşkilat yemeğine katıldı.  TÜYAP Fuar ve Kongre Salonu'ndaki yemek basına kapalı gerçekleşti.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.