Hava Durumu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'Her hatanın sonuçları ağır olacak'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İdlib'de yaşanan gelişmelere ilişkin, Kalın, "Sivil ve askerin güvenliği için ne gerekiyorsa yapılacak. Rejim defalarca anlaşmayı ihlal etti. Her hatanın sonuçları ağır olacaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2020 20:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2020 20:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'Her hatanın sonuçları ağır olacak'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı devam ederken açıklamalarda bulundu, soruları cevapladı.

İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları...

- Yaşan hadiseler hepimizi derinden üzmüştür. 

- İçişleri ve Çevrecilik bakanlıklarımız Malatya'da bizzat sahadaydı. Deprem sonrası çalışmalarda ciddi mesafeler alındı.

- Yıkım çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor.  Yarların sarılması için atılan adımlar memnuniyet verici. Gidenleri getirmek mümkün değil. Yaşanan felakatler ile gerekli tedbirler alınacak. İlave tedbirler için çalışılacak.

İDLİB'DE YAŞANAN GELİŞMELER

- İdlib'de yaşanan hadiseler yine gündeydi. Biz Rusya ve İran ile 2 yıldır bir çalışma yürütüyoruz. Türkiye Cenevre'de devam eden sürecin de aktörü olarak çalışmalara devam etmektedir.

- Bölgede artık yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımız bunları ortaya koydu. Rusya'dan bir askeri heyetin Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz. 

- Yeni dönemde askerlerimizin korunması için ne gerekiyorsa yapılacaktır

-  Sivil ve askerin güvenliği için ne gerekiyorsa yapılacak. Rejim defalarca anlaşmayı ihlal etti. Her hatanın sonuçları ağır olacaktır. Askeri gözlem noktalarımız yerinde kalaca.

- Rejimin niyeti savaştır. İnsanları katletmek ya da yerlerinden etmektir. Biz Türkiye olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz.

- Uluslararası topluma da önemli sorumluluklar düşüyor. Sivillerin korunması, göç dalgasının önlenmesi gibi konularda sadece Türkiye'nin sorumluluğu gibi ifade etmek doğru değildir. Konu sadece bizimle ilgili değil. 

- Almanya'nın oradaki yerleşim ile ilgili bir katkısı oldu. Bunun diğer ülkelere de örnek olması gerekiyor.

 - Belki mart ayı içerisinde bir Astana süreci toplantısı yapılabilir. Bunun çalışması sürüyor.

LİBYA'DAKİ SON GELİŞMELER

- Libya konusunda bir ateşkes sağlanması için bir takım adımlar atıldı. 

- Türkiye'nin sürece katılması, aslında Libya krizine de bir denge getirmiştir. Bize ilk günlerde Türkiye'nin burada ne işi var diyenler bile bunu kabul ediyor.
Her ne kadar uluslararası toplum ona baskı yapıyor gibi gözükse de biz gerçeği biliyoruz. Hafter'in hala savaştan yana olduğunu biliyoruz.

ABD'NİN ORTADOĞU PLANI

- Başka bir mesela Filistin meseleseydi. Ortada bir Filistin olarak tanıtılan devlet dahi yoktur. İsrail'in içinde küçük küçük dağıtılmış toprak parçacıkları haline getirilmiştir.  Bu plan Filistin'e egemenlik hakkı tanımıyor. İki devletli çözüme katkı sağlamıyor. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi, Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs'ün el değiştirmesi, tarihi ve dini kimliğinin değiştirilmesi mümkün değildir.

- Bu plan, barış ve istikrarı getirecek bir plan değildir

- Topraksız, tarihsiz bir Filistin hayal etmektedirler. Bazı Arap ülkelerinin bu plana destek vermesi de dikkat çekicidir.

- Türkiye haklı davasında Türkiye'nin yanında olmaya devam edecektir.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.