Hava Durumu

Cumhurbaşkanlığından Netanyahu'ya sert mesaj!

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Erdoğan'ı hedef alan açıklamaları Türkiye'de büyük tepki gördü. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayan, Filistin halkının yüzlerce yıllık vatan topraklarını işgal eden İsrail'in, öncelikle kendi yaptıklarının hesabını vermesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2017 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2017 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhurbaşkanlığından Netanyahu'ya sert mesaj!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik açıklamalarını en sert biçimde kınadıklarını bildirdi. Kalın, şunları kaydetti:

"SUÇLULUK DUYGUSU"

"Binlerce masum Filistinliyi katleden, Filistinlilerin topraklarını açık hava hapishanesine dönüştüren bir zihniyetin suçluluk duygusunu bastırmak için ortaya attığı iddia ve suçlamaları ciddiye almak mümkün değildir. İlk kıblemiz olan Kudüs'ü, bir oldu bitti ile işgal devletinin başkenti yapacaklarını sananlar, abesle iştigal etmektedirler. İsrailli yetkililer ülkemize ve liderimize saldırmak yerine Filistin topraklarının işgaline son vermelidir. Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın her yerinde olduğu gibi Filistin'de de hakkın, hukukun ve mazlumların yanında olmaya devam edecektir."

BİR TEPKİ DAHA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal Twitter hesabından, Netanyahu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin paylaşımda bulundu.

Mahir Ünal, şu ifadeleri kullandı: "İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik sözlerini şiddetle kınıyoruz. Bir işgal devletinin başında, her türlü hukuksuzluğa imza atanları, bölgenin tarihi ve siyasi gerçeklerine aykırı olan tüm eylemlerine son vermeye çağırıyoruz?. Türkiye bölgesinde barış ve istikrarı sağlamaya, mazlumun ve mağdurun yanında olmaya, hakkın yanında saf tutmaya, her türlü hukuksuzluğun karşısında olmaya devam edecektir."

FİLİSTİN'E ÇAĞRI YAPTI, ERDOĞAN'I HEDEF ALDI...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada "1947'den itibaren zaten Filistin hep işgale uğramıştır. İsrail bir işgalci devlettir, İsrail bir terör devletidir" demişti. İsrail'in 14 yaşında bir çocuğu gözleri bağlı şekilde gözaltına almasına tepki gösteren Erdoğan, "14 yaşındaki çocuğu 20'ye yakın İsrailli alçak terörist ne hale getirmişler. Bu ne vicdansızlıktır, bu ne kahpeliktir. Müslüman sıfatı taşıyıp da hala zalimlerin yanında yer alanların olması bizi çok üzüyor. Biz doğrunun, iyinin rızasına uygun olanın peşinde koşacağız" diye konuşmuştu.

Benyamin Netanyahu ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ortak basın toplantısında gerilimi tırmandıracak açıklamalar yapmış, Filistinlileri Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmeye çağırdı.

Netanyahu, "Filistinliler ne kadar erken Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanırsa barış o kadar erken gelir" dedi.

Netanyahu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak  "Kendi ülkesinde Kürt köylerini bombalayan, gazetecileri hapse atan, İran'ın uluslararası yaptırımların etrafından dolaşmasına yardım eden, Gazze dahil masum insanları öldüren teröristlere destek veren bir liderden ahlak dersi almaya alışık değilim" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.