Hava Durumu

Cumhuriyetin ilk şeker fabrikası satıldı!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Cumhuriyetin ilk şeker fabrikası Alpullu Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 150 milyon lira ile Binbir Gıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2018 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2018 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Cumhuriyetin ilk şeker fabrikası satıldı!

Özelleştirme İdaresinde (ÖİB), kurumun Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır başkanlığında pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleye, Erser Grup Tarım Ürünleri San. Tic. AŞ-Sterk Plast Ltd. Ortak Girişim Grubu, Sınırlı Sorumlu Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ ve Binbir Gıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ katıldı.

İhalede ilk olarak kapalı zarflarda elemesiz teklifler alındı. İki elemeli tur sonrasında gerçekleştirilen açık artırmada başlangıç tutarı 149 milyon 500 bin lira, artırım aralığı da 500 bin lira olarak belirlendi.

Açık artırma sonunda en yüksek teklifi 150 milyon lirayla Binbir Gıda Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ verdi. Teknik olarak sonuçlanan ihalenin sonucu, komisyonun nihai kararının onaya sunulmasının ardından duyurulacak.

Binbir Gıda Beşiktaş'ın eski yöneticisi Nevzat Demir'in şirketi. Binbir Gıda, daha önce özelleştirmeden Çamaltı Tuzlası'nı almıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.