Hava Durumu

Daha sık soğan yersek vücudumuzda neler olur?

Daha fazla soğan tüketirseniz vücudunuzda inanamayacağınız değişiklikler fark edeceksiniz. İşte bilmeniz gerekenler...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2021 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2021 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Daha sık soğan yersek vücudumuzda neler olur?

Kötü kokuya sebep olduğu için çoğu insan soğan tüketmek konusunda çekingen davranıyor. Mucize bir besin olan soğanın, cilt sağlığından formda kalamaya kadar birçok faydası var. 

1- SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIR

Soğan, sindirimi hızlandıran liflerle dolu besin. Ayrıca bağırsaklardaki 'iyi bakteri' üretimini de artırır. Bu da sindirimin kolaylaşmasını sağlar.

2- CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR

A, C ve E vitaminleri bakımından zengin olan soğan, ışıltılı ve güzel bir cilde sahip olmanızı sağlar. Akneyi azaltır. Yapılan araştırmaya göre soğandan elde edilen jel aknenin hafiflemesine yardımcı oluyor.

3- HÜCRE HASARINI AZALTIR, ANTİOKSİDANLARI ARTIRIR

Soğan vücudumuz için yararlı olan 25 farklı antioksidana ev sahipliği yapıyor. Antioksidanlar hücre hasarını önleyerek yaşlanmayı geciktirir.

4- KEMİK SAĞLIĞI İÇİN İYİDİR

Araştırmalar gösteriyor ki, soğan tüketmek kemik yoğunluğunu olumlu bir şekilde etkiliyor. Bir ay boyunca her gün soğan tüketen kişilerin kemik yoğunlukları, tüketmeyenlere oranla yüzde 5 daha fazla.

5- KOLESTEROL SEVİYESİNİ DÜŞÜRÜR VE KALP SAĞLIĞI İÇİN İYİDİR

Anti-inflamatuar özellikleri yüksek olan soğan, kötü kolesterolü de azaltır. Düşük kolesterol seviyesi de kalp sağlığı için iyidir. Ayrıca kardiyovasküler hastalık riskini de azaltır.

6- AĞIZ VE GÖZ SAĞLIĞI İÇİN İYİDİR

Ağızda bulunan kötü bakterileri öldüren soğan, antimikrabiyal özellikleriyle dişleri de güçlendirir. Soğan ayrıca kataraktla savaşır ve göz sağlığının olmazsa olmazı guercetin maddesini içerir.

7- İYİ BİR UYKU ÇEKMENİZİ SAĞLAR

Colorado Üniversitesi'nin yaptığı araştırmada, soğan tüketiminin uyku kalitesini artırdığı ortaya çıktı. Bağırsak sağlığını besleyen soğanın içinde aynı zamanda stresi azaltan lifler de var.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.