Hava Durumu

DASKUT deprem bölgesine el uzattı!

DASKUT Arama ve Kurtarma Derneği, Elazığ depremin ardından başlatmış olduğu 'Elini uzat, sessiz kalma' adlı yardım kampanyası kapsamında büyük miktarda yardım toplayarak deprem bölgesine ulaştırdı.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2020 19:58
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2020 19:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
DASKUT deprem bölgesine  el uzattı!

Bursa genel merkezli uluslararası arama kurtarma derneği olan Doğal Afet Sağlık Arama Kurtarma Derneği (DASKUT) Arama ve Kurtarma Derneği, Elazığ depremin ardından başlatmış olduğu Elini uzat, sessiz kalma' adlı yardım kampanyası kapsamında büyük miktarda yardım topladı.

Yardımlar derneğimizin gönüllü üyeleri tarafından büyük bir öz veri ile toplanarak özenle paketlenerek deprem bölgesine göndermek üzere hazırlandı.

Yardım olarak battaniye, yastık,  bebek bezi, bebek maması başta olmak üzere ihtiyaç duyulan bölgelere nakledilmek üzere hazırlandı. Yardım malzemelerinin hazırlanmasında Dernek başkanı Tuncay Meriçli, Başkan yardımcısı Serkan Aslım ve Derneğin Saymanı Coşkun Usta bizzat bulunarak yardım malzemelerinin sayımını ve yüklemelerini itina ile takip etti.

DASKUT Arama ve Kurtarma Derneği başkanı yaptığı açıklamada, "Halkımızın afet durumlarında çok duyarlı olduğunu, gerekirse evindeki tek sönüm ekmeği bile paylaşabileceğini ifade ederken, ülkemiz bir deprem ülkesi ve deprem ile yasamayı öğrenmeliyiz ve bunun içinde bizim derneğimizin başlatmış olduğu afet bilinci ve ilk Yardım eğitimlerini mutlaka almak gerektiği ve bu konuda derneğimizce gönüllü olan tüm üyelerimize bu eğitimleri ücretsiz aldırarak deprem başta olmak üzere afet durumumda bilinçli insanlar yetiştirmek gerekiyor" dedi. Başkan sözünü DASKUT Arama Ve Kurtarman Derneği'nin sloganı olan Gönüllü ol hayat kurtar' diyerek bitirdi.

DASKUT'un organizasyon şeması şöyle:

YÖNETİM KURULU
Onursal Başkan
Osman URFALIOĞLU
Başkan
Tuncay MERİÇLİ
Başkan Yardımcısı
Serkan ASLIM
Genel Sekreter
Çağrı Emrah ENGİN
Sayman
Coşkun USTA
Asil Üye
Hakan AKKUŞ
Denetleme Kurulu
Denetleme Kurulu Başkanı
Erol ESEN
Asil Üye
Yusuf Bıyıklı
Asil Üye
Mustafa GÜNSAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.