Hava Durumu

Davutoğlu'nun sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan destek: Erdoğan buna 'Evet' derse...

Davutoğlu, TBMM'de komisyon kurularak yaşayan cumhurbaşkanları ve başbakanlar ile birinci ve ikinci dereceden akrabalarının mal varlıklarındaki değişimin araştırılmasını önerdi. Öneriye destek veren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Siyasetin kirlilikten arınması için buna ihtiyaç var. Biz destekleriz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2019 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2019 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Davutoğlu'nun sözlerine Kılıçdaroğlu'ndan destek: Erdoğan buna 'Evet' derse...

Davutoğlu, TBMM'de komisyon kurularak yaşayan bütün Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, kamu bankalarının bağlı olduğu bakanlar ve özelleştirme yüksek kurulunda görev yapmış yetkililerin ve onların birinci ve ikinci derece hısımlarının ve akrabalarının mal varlıklarını ve bu varlıklardaki değişimi, bu kişilerin siyasete girdikleri/devlet görevi üstlendikleri günden bu güne kadar araştırmak ve soruşturmak üzere TBMM'de gerekli komisyonlar oluşturulmalı önerisi yapmıştı.

Kılıçdaroğlu'ndan destek

Sözcü'ye konuşan Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun çağrısına şu sözlerle destek verdi:

Ahmet Davutoğlu'nun çağrısı, güzel ve yerinde bir çağrıdır. Eğer Sayın Erdoğan buna 'Evet' derse, parlamento da bu amaçla hedefini gerçekleştirirse, Türkiye, ABD Temsilciler Meclisi'ne 'Siz değil, biz araştırıyoruz' diye meydan okumuş olur. Mal varlıklarının araştırılması amacıyla bir komisyon kurulmak istenmesi halinde buna CHP olarak bizim desteğimiz olur. Temiz siyaset, siyasetin kirlilikten arınması açısından buna ihtiyaç var.

Erdoğan ne demişti?

Ahmet Davutoğlu'ndan 'malum zat' diye bahseden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehir Üniversitesi'nin tahsisini başbakanlığım sırasında ben yaptım. Tahsisini ben yaptığım halde malum zat başbakan olunca bunu mülkiyet devrine dönüştürdü. Bu yapılamaz. Türkiye'de hiçbir üniversiteye tapu devri yoktur, olmamıştır. Bu mülkiyet devrini yaparken (Davutoğlu'nun) yanında Ali Babacan, Mehmet Şimşek, Feridun Bilgin var. Halkbank'tan kredi alıyorlar. Halef selef olduğumuz cumhurbaşkanı aradı 'Arzu ederseniz bunu çözersiniz' dedi. Buranın hamisi Marmara Üniversitesidir. Biz ne oradaki öğrencilerin ne de akademisyenlerin düşmanıyız. Burada Halk Bankası'nın dolandırılması söz konusu" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.