Hava Durumu

DEAŞ'ın ödül tarifesi: Helikopter düşürene altın, uçak düşürene otomobil...

Irak'ın Musul kentinde ele geçirilen terör örgütü DEAŞ'a ait belgelerde teröristlerin ödüllendirme tarifesi de yer aldı. Buna göre kimyasal silah kullanmak gümüş, helikopter düşürmek altınla ödeme yapılarak ödüllendiriliyordu.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2018 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2018 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
DEAŞ'ın ödül tarifesi: Helikopter düşürene altın, uçak düşürene otomobil...

Rusya'nın uluslararası televizyon ağı RT'nin Irak'ta ele geçirdiği belgeler, DEAŞ'ın hizmetlerine göre militanlarına dolgun ücretler ödediğini ortaya koydu. Buna göre kimyasal silah kullanmak gümüş, helikopter düşürmek altınla ödeme yapılarak ödüllendiriliyordu.

TAVSİYE MEKTUBU ŞART

DEAŞ'a katılımın zorla ya da cihat yapma inancıyla olduğu kanısına rağmen mali teşviklerin de önemli rol oynadığına dikkat çeken RT, Musul'da ele geçirdiği belgelere göre DEAŞ'a katılımın ancak tavsiye mektubuyla mümkün olduğunu, yeni gelenin askeri ve şeriati eğitimiyle ilgili sıkı değerlendirmeden geçirildiğini belirtti.

UÇAK DÜŞÜRENE OTOMOBİL

Konuşlandırma, silah-cephane, tedarik ve ölümlerin takibini yapıp kayıtlarını tutan DEAŞ komutanları, örgüte kabul gören çaylağı da sıkı gözetime alıyordu. İnançlı ve sadık şekilde hizmet edenler ise ödüllendiriliyor ya da ödül vaadiyle karşılanıyordu.

Örneğin uçak düşürene otomobil vaat ediliyordu. Düşman helikopteri ya da insansız hava aracı düşürmenin ödülü en az 7 altın dinardı.

KİMYASALA DÜŞÜK TALTİF

Kimyasal silah kullanmanın DEAŞ nezdinde önemli bir hizmet olarak görülmediği kimyasal donanımlı bir roket fırlatanın 10 gümüş dinarla ödüllendirilmesinden anlaşılıyor.

RT, Irak hükümetinin bir araştırmasının DEAŞ'ın hardal gazı ve diğer kimyasalları Kerkük, Felluce ve Tıkrit'te kullandığını saptadığını kaydetti. 

Irak askeri istihbaratının elindeki DEAŞ belgelerine göre 'halifeliğe' katılmak için yüz binlerce yabancı Irak'a gelmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.