Hava Durumu

DEAŞ'lı teröristler Türkiye'ye getiriliyor

Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı'nda ABD ile Türkiye'nin anlaşması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "YPG, 750 kadar DEAŞ militanını serbest bıraktı, bunların 195'ini yakaladık" dediği DEAŞ'lı teröristlerin 150'sinin Türkiye'ye getirileceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2019 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2019 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
DEAŞ'lı teröristler Türkiye'ye getiriliyor

Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı'nda ABD ile Türkiye'nin anlaşması üzerine YPG terör örgütünün serbest bıraktığı sonrasında ise yakalanan Türkiye uyruklu DEAŞ'lılar Şanlıurfa'ya getiriliyor. Yaklaşık 150 DEAŞ'lı terörist cezaevlerine konulacak. Türk uyruklu olmayanlar ise Tel Abyad'daki cezaevlerinde SMO kontrolünde tutulacak.

Türkiye tarafından Suriye'nin kuzeyini terör örgütü PKK'dan temizlemek için 9 Ekim'de Barış Pınarı Harekâtı başlatılmıştı. Harekâtın 9. gününde Amerika Birleşik Devletleri ile yapılan mutabakat çerçevesinde terör örgütü PKK/YPG işgal ettiği bölgelerden çekilmeye başlayacağı ifade edilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün yabancı basın temsilcilerine yaptığı açıklamada Barış Pınarı Harekatı başladığında terör örgütünün elindeki PKK/YPG mensuplarını serbest bıraktığını açıklamıştı. Erdoğan, "YPG 750 kadar DEAŞ militanını serbest bıraktı, bunların 195'ini yakaladık" demişti. Bu açıklama sonrasıYakalanan 195 DEAŞ teröristinden 150'sinin ise Türkiye'ye getirileceği ve cezaevine konulacağı öğrenildi. İlk etapta Şanlıurfa'ya getirileceği öğrenilen yaklaşık 150 DEAŞ'lı teröristin, Türkiye uyruklu olduğu belirtildi.

YABANCI UYRUKLULAR TEL ABYAD'DA KALACAK

Öte yandan yabancı uyruklu DEAŞ'lilerin ise Tel Abyad'daki Suriye Milli Ordu gözlem noktaları ile karargahlarına götürüldükleri öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

ABD ve Türkiye heyetinin Barış Pınarı Harekatı'nın durdurulması konusunda anlaştı. Anlaşmaya ilişkin ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'ın ABD Büyükelçiliği'nde açıklama yaptı. Pence, "ABD ve Türkiye Suriye'de ateşkes için anlaştı. YPG 120 saat içerisinde çekilecek. Başkan Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettardır" dedi.

ABD Başkanı Trump, Türkiye'nin düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili ateşkes anlaşmasıyla ilgili, "Türkiye'den harika haberler. Kısa süre sonra Pence ve Pompeo basın toplantısı yapacak. Teşekkürler Erdoğan. Milyonlarca hayat kurtulacak." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.