Hava Durumu

Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Ali Biliz görevden alındı

Geçtiğimiz günlerde bir restoranda iki ruhsatsız silahla yakalanan Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Ali Biliz'in görevden alındığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2018 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2018 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Ali Biliz görevden alındı

Edinilen bilgiye göre, DP Bursa İl Başkanı  Ali Biliz'in Gemlik'te bir restoranda yemek yiyip alkol aldığı sırada emniyet ekipleri tarafından arandı. Üzerinden ruhsatsız iki tabanca çıkan  Ali Biliz'in  polislerle tartıştığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve olay yerinde bulunan amir ile polislere küfrettiği öne sürüldü. Darp edildiğini ileri süren  Ali Biliz'in hastane raporunda, vücudunda kırıklar olmadığı, ayrıca 204 promil de alkollü çıktığı tespit edildi. Ali Biliz hakkında ruhsatsız silah taşımak ve 6136 sayılı kanuna muhalefet ile küfür ve hakaretten soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcıları Arslan Yılmaz, Ertan Küçükay ve GİK Üyesi Hasan Aysal, Bursa İl Başkanlığını ziyaret ederek, İl Başkanı Ali Biliz ile ilgili yasal süreç ve sağlık sorunları hakkında il ve ilçe başkanlarına bilgi verdi. Aynı zamanda teşkilat başkanı da olan Ertan Küçükay, "İl Başkanımız Sayın Ali Biliz'in mevcut sağlık durumunu göz önüne alarak Başkanlık Divanımızın almış olduğu kararla, tüzüğümüzün bize verdiği yetki ile il başkanımızı görevden aldık. DP Türkiye'nin namusudur. Hiçbir polis ya da asker kardeşimizle, Demokratlar olarak sorumuz yoktur. Ancak bu münferit olay bizleri ayrıştırmamalıdır" dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.