Hava Durumu

Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Gözaltılar var

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Deniz Kuvvetleri'ndeki FETÖ soruşturması kapsamında 11'i aktif görevde 29 asker hakkında gözaltı kararı verildi. 8'i muvazzaf, 6'sı ihraç edilmiş 14 asker gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2019 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2019 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Deniz Kuvvetleri'ne FETÖ operasyonu! Gözaltılar var

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Deniz  Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde çalışan, FETÖ'nün mahrem imamlar ile örgüt  mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı ankesörlü  telefonlarla kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle  haberleştikleri ve FETÖ ile irtibatları tespit edilen    1 albay,  1 yarbay, 12  binbaşı,  4 yüzbaşı,  7  üsteğmen,  1 teğmen ve 3 astsubay hakkında gözaltı  kararı verildi.

Şüphelilerden 11'inin aktif görevde olduğu, diğerleri hakkında FETÖ  soruşturmaları nedeniyle idari işlem uygulandığı belirtildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü  ekiplerince gözaltı işlemleri sürüyor.

MARDİN'DE OPERASYON

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün askeri mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında ardışık arama yöntemi ile ankesörlü telefonlardan arandıkları tespit edilen ve haklarında örgüt üyesi oldukları yönünde kuvvetli suç şüphesi bulunan 16 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Mardin, Ankara, Konya, Ağrı, Tokat, Manisa, Elazığ, İstanbul, Karaman, Denizli, Bilecik ve Hatay'da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda teğmen, astsubay ve uzman çavuş rütbelerinde 8 muvazzaf ile 6'sı eski asker 14 şüpheli gözaltına alındı.

Diğer 2 şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

13 GÖZALTI DAHA

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha  önce gözaltına alınan örgüt mensubu askeri personel ve bu personele "mahrem  imamlık" yaptığı tespit edilen kişilerin verdiği ifadeler doğrultusunda  belirlenen 80 şüpheliden 13'ü daha gözaltına alındı.

Böylece gözaltına alınanların sayısı 29'a yükseldi. Adreslerinde  bulunamayan 51 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Konya merkezli 29 ilde dün, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında  örgütün Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) yerleştirdiği askeri personele "mahrem  imamlık" yaptıkları iddiasıyla 80 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi  ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında şüphelilerden 16'sı gözaltına  alınmıştı.

FETÖ'NÜN 'TÜBİTAK YAPILANMASI'NA OPERASYON

Kocaeli merkezli 6 ilde, FETÖ/PDY'nin 'TÜBİTAK Gebze yerleşkesindeki yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonda, 14 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'nin 'TÜBİTAK Gebze yerleşkesindeki yapılanması'na yönelik yürütülen soruşturmada, örgüt mensuplarının birbiriyle iletişime geçtikleri ankesörlü sabit hattı kullandığı tespit edilen 15 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin dün kentin yanı sıra İstanbul, Ankara, Batman, Afyonkarahisar ve Denizli'de düzenlendiği operasyonda 5'i görevde olan, 9'u meslekten ihraç edilen 14 kişi yakalanarak, gözaltına alındı. 1 kişinin yakalanması için ise çalışmalar sürdürülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.