Hava Durumu

Dev operasyon! Albay, yarbay, binbaşı... Çok sayıda gözaltı var

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında, Hava Kuvvetleri Komutanlığında görevli muvazzaf 110 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Zanlılardan 85'i gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2018 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2018 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dev operasyon! Albay, yarbay, binbaşı... Çok sayıda gözaltı var

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, örgütün mahrem imamlarıyla  sabit telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit  edilen Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli 3 albay, 2 yarbay, 6 binbaşı, 3  yüzbaşı, 18 üsteğmen, bir teğmen ve 77 astsubay hakkında gözaltı kararı  çıkarıldı. Şüphelilerden 5'inin pilot olduğu belirtildi.

Karar doğrultusunda harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize  Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, tamamı muvazzaf şüphelilerin yakalanması için  Ankara merkezli 16 ilde operasyon başlattı. Operasyon kapsamında şu ana kadar 85 kişinin gözaltına alındığı  öğrenildi. Zanlıların ifade işlemleri için Ankara'ya getirileceği, diğer  şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İZMİR'DE BYLOCK OPERASYONU

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik İzmir merkezli  7 ilde düzenlenen operasyonda 14 kişi gözaltına alındı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında,  örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları, Kanun Hükmünde  Kararname (KHK) ile kapatılan FETÖ'nün eğitim kurumları ve sivil toplum  yapılanmasında yer aldıkları tespit edilenlere yönelik yakalama, arama ve el  koyma kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin  İzmir merkez olmak üzere Bursa, Şırnak, Batman, Denizli, Antalya ve İstanbul'da  başlattığı eş zamanlı operasyonda 14 zanlı gözaltına alındı. Aralarında meslekten ihraç edilen öğretmenler ile öğrenci, iş adamı ve  esnafın da bulunduğu zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete  götürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.