Hava Durumu

Dev projede imzalar atıldı! Tam 250 adet...

Altay muharebe tankının 250 adet seri üretimi için Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ile BMC arasında sözleşme imzalandı. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, lk seri üretim tankın 18 ay sonra teslim edileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2018 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2018 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dev projede imzalar atıldı! Tam 250 adet...

Yerli tank Altay'ın seri üretim sözleşmesi, Savunma Sanayii Başkanlığı ile BMC arasında imzalandı.

Altay tankı seri üretim projesinde ilk etapta 40, bunun ardından 210 adet tankın üretimi planlanıyor. Proje kapsamında insansız altay tankı da geliştirilecek

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, düzenlenen basın toplantısında ilk seri üretim tankın 18 ay sonra teslim edileceğini ifade ederek, "Rekabetçi bir fiyatla BMC bu ihaleyi aldı. İhalenin sonuçlanması, fiyatların yenilenmesi, bizim sıkıştırmamız ve pazarlıklar sonrası ihale sonuçlandı" dedi.

İşte Altay tankının özellikleri...

Türkiye'nin ilk Milli Ana Muharebe Tankı Altay'ın tasarımında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçekleştirebileceği her türlü harekat şartları ve katılım sağlayacağı BM/NATO harekatlarının ihtiyaçları göz önünde bulunduruldu.

Altay, Türkiye'nin geliştirdiği 3+ nesil ana muharebe tankıdır.

Bu amaçla Altay, modern tanklarda kullanılan en yeni teknolojilerle donatıldı. Altay, sahip olacağı üstün ateş gücü ve isabet oranı, yüksek hareket kabiliyeti ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en temel ve caydırıcı güçlerinden biri olacak.

Altay tankında tank komutanı, nişancı, sürücü ve doldurucu, yani 4 mürettebat çalışıyor. Altay'ın üzerinde ana silah olarak, pek çok değişik mühimmatı atabilen 120 mm'lik 55 kalibre top mevcut.

Ana silah ve yardımcı silahların kontrol edilebilmesi adına Altay'a yeni nesil atış kontrol sistemi entegre etme çalışmaları ise devam ediyor.

Bu sistem sayesinde Altay, hareket halindeki hedefleri dahi son derece yüksek isabet oranıyla vurabilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.