Hava Durumu

Devlet Başkanı karantinaya alındı!

Moğolistan Devlet Başkanı Khaltmaagiin Battulga ve beraberindeki heyetin, Çin'e gerçekleştirdikleri seyahat sonrası ülkeye dönüşlerinde 14 günlük karantinaya alındığı açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2020 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2020 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Devlet Başkanı karantinaya alındı!

Moğolistan devlet haber ajansı 'Montsame' tarafından yayınlanan haberde, 27 Şubat'ta Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşen Moğolistan Devlet Başkanı ve beraberindeki heyet, görüşmeler sonrası ülkeye dönüşlerinde 14 günlük karantina altına alındılar.

Khaltmaagiin Battulga ve beraberindeki heyetin Kovid-19 (Koronavirüs) virüsü kapıp kapmadıkları konusunda bilgi verilmedi. Karantina kararının ihtiyati tedbir olduğu belirtildi.

HOLLANDA'DA İLK VAKA

Çin'den dünyaya yayılmaya devam eden koronavirüs bir Avrupa ülkesine daha sıçradı. Hollanda Sağlık Bakanı Bruno Bruins, ülkedeki ilk korona virüsü vakasının tespit edildiğini duyurdu. Açıklamada, hastanın daha önce İtalya'yı ziyaret eden 50 yaşlarında bir erkek olduğu belirtildi. Hollanda Ulusal Halk Sağlığı Ve Çevre Entitüsü'nden yapılan açıklamada ise hastanın hastanede karantina altında tutulduğu ifade edildi.
Öte yandan dünya genelinde korona virüsü vaka sayısı 83 bin 706'ya yükseldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.