Hava Durumu

Devrimci lider, çırılçıplak sergilenince ortalık karıştı!

Ülkenin ulusal kahramanını bir at üzerinde çırılçıplak gösteren sanat eseri, ortalığın feci şekilde karışmasına yol açtı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2019 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2019 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Devrimci lider, çırılçıplak sergilenince ortalık karıştı!

Meksika'nın devrimci lideri Emiliano Zapata'nın bir sanat galerisindeki resmi, başkent Mexico City'de kanlı kavgaların çıkmasına neden oldu. Ellerinde yeşil ve kırmızı bayraklarla Güzel Sanatlar Sarayı'nın önüne gelen protestocular, galerinin girişini kapattı. Bu sırada resmi savunan LGBT üyeleriyle göstericiler arasında başlayan tartışmalar kısa sürede kavgaya dönüştü.

BBC, Zapata destekçisi göstericilerin çoğunun çiftçi olduğunu ve sloganlar attıklarını bildiriyor. Ulusal kahramanın torunu Jorge Zapata González, sanat galerisinden söz konusu resmin kaldırılmasını istedi.

Associated Press (AP) haber ajansına konuşan Zapata Gonzalez, "Buna izin vermeyeceğiz" dedi, generalin eşcinsel olarak gösterildiğini savundu. BBC, tepkilere yol açan eserin Fabian Chairez'e ait olduğunu ve Zapata sergisinin bir parçası olarak galeride yer aldığını aktarıyor.

Resim daha önce birçok yerde sergilendi. Serginin müdürü Luis Vargas ise, resmin Meksika toplumunda aralarında eşcinselliğin de olduğu bazı tartışmaları başlattığını söylüyor.

1919'da ülke tarihini değiştiren Emiliano Zapata, halen birçok Meksikalı milliyetçinin gözünde bir kahraman.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.