Hava Durumu

Dikkat çeken araştırma! Bursaspor'un başkan adayları hangi üye gruplarından oy alacak?

Feedback Reporting Systems'den ses getirecek bir araştırma daha... Dört Başkan Adayı Ahmet Bozdemir, Hüseyin Akdemir, Lemi Keskin ve Ali Ay'ın bugüne kadar hangi üye gruplarından oy aldığı belirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2018 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2018 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dikkat çeken araştırma! Bursaspor'un başkan adayları hangi üye gruplarından oy alacak?

-Cemal EKENTOK-

Bursaspor'da yeni dönem başkanı bu hafta sonu yapılacak genel kurul sonrasında belli olacak. Yeşil beyazlı kulübün yeni başkanı ve yönetimleri ortaya çıkacak.

Feedback Reporting Systems, kulübün 55 yıllık üye profilini ilk üyesinden, 10 bin 380 nolu son üyesine kadar bir gruplama yaptı.

5 GRUPTA TOPARLANDI

Yeşil beyazlı kulüpte üyelerin gruplara ayrılmaları 0001'den 2000'e, 2001'den 4000'e, 4001'den 6000 bine, 6001'den 8.000'e ve son olarak da 8001'den 10.380 olmak üzere beş bölümde toparlandı.

Bu gruplamadaki amaç üye kayıt oluş dönemlerine göre delegelerin dört başkan adayına verdikleri desteği ve onlarla yaptıkları iletişimleri değerlendirebilmekti.

Bursaspor Kulübü'nün üye profiline bakıldığında ilk bölüm yüzde 8.2, ikinci bölüm yüzde 11.36, üçüncü bölüm yüzde 25, dördüncü bölüm yüzde 27.76, yeni üyelerin yer aldığı son bölüm ise yüzde 27.69'lık dilimlerde olduğu ortaya çıktı.

ESKİLER AİDATA SADIK

Yapılan araştırma sonrasında eski üyelerin aidatlarına sadık olduğu ortaya çıkarken, 8001 ile 10 bin 380 arasındaki üyelerin aidatlarına sadık olmadıkları ortaya çıktı.

İlk iki bölümde aidatların ödenmeme oranının yüzde 3,82 olması bunun en güzel kanıtı.

Üçüncü bölüm üyelerde bu oran yüzde 15,93, dördüncü bölümde yüzde 22,33 olurken, son üye olanlarda ise bu oran yarısından fazla. (yüzde 58.92) olarak ortaya çıktı.

Bunun en büyük nedeni ise 26 Mayıs'ta yapılacak olağan genel kurulun ikincisinde üyelikten düşürülmesi istenecek olan 891 üyenin büyük bir bölümünün son dönem üyelerden olması.

Evet; yapılan araştırma sonrasında başkan adaylarının hangi üye gruplarında kabul gördüğü rakamlar da ortaya çıktı.

İlk başkan adayı olan Ahmet Bozdemir'in eski üyelerle gerekli iletişimi kuramadığı gözlemleniyor. Bozdemir'in diğer üye gruplarının büyük desteğini alması dikkat çekiyor.

İkinci aday Hüseyin Akdemir aynı şekilde eski üyelerden gerekli desteği alamıyor. Ancak Akdemir'in diğer üye dilimlerinde bir hayli avantajlı olması dikkat çekiyor.

Lemi Keskin ise her bölümden gerekli desteği görüp, iletişime geçmesiyle dikkat çekiyor. Ancak Lemi Keskin'e son üyelerin orantısal destekleri düşük.

Ali Ay'ın, Bursaspor'un tüm üye gruplarından destek aldığı gözlemleniyor. Ali Ay'ın son dilimdeki üyelerden Lemi Keskin'den az oranda oy alması dikkat çeken bir başka gelişme.

İşin özü bu çalışma, adayların kongre üyeleri üzerindeki çalışma stratejilerini gözden geçirmeleri için aynı zamanda yol haritası olurken adeta önlerinde bir ışık olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.