Hava Durumu

Dilipak'tan tepki çeken açıklama: Erken evliliklere devlet müdahale edemez

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Evlilik yaşı" başlıklı yazısında çocuk evliliklerini savundu. Ailenin toplumun kozmik odası olduğunu söyleyen Dilipak, evlilik yaşı konusunda devletin müdahil olamayacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2019 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2019 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dilipak'tan tepki çeken açıklama: Erken evliliklere devlet müdahale edemez

Eşcinsellerin birlikte yaşamasına çağdaşlık denilerek, hoşgörüyle yaklaşıldığını söyleyen Dilipak, çocuk evliliklerine de devletin müdahale edemeyeceğini söyledi.

"Geçen gün yine erken evlilik, çocuk gelinler konusu gündem oldu" diyen Dilipak, "Gay ve lezbiyenlerin birlikte yaşaması bireysel ve çağdaş bir tercih olarak hoşgörüyle karşılanırken, erken evlilik konusunda devletin müdahaleci tavrı kabul edilemez. Bu konudaki sınır, kişinin inancıdır. Bu konudaki temel çerçeve 'Mal, can, namus akıl-inanç ve nesil emniyeti' ile sınırlıdır. Bu korunan 5 temel esasa açık ve yakın tehdit oluşturmayan hiçbir düzenleme devletin müdahalesine açık değildir. Aile toplumun kozmik odasıdır. Devletin müdahalesine kapalıdır. 'Çocuk gelin' hikayesi, aile ile ilgili birçok ön yargıda olduğu gibi büyük ölçüde bir algı operasyonunun parçasıdır" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.