Hava Durumu

'Dinde reform aramıyoruz, haddimize mi?'

'İslam'ın güncellenmesi gerek' ifadelerine açıklık getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz dinde reform aramıyoruz. Haddimize mi? Ama önüne gelenin çıkıp da kadınlarla ilgili ileri geri konuşmalarının İslam'a getirdiği lekeyi görmezden gelemeyiz. Kimse bizim dinimize fatura kesme hakkına sahip değildir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2018 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2018 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Dinde reform aramıyoruz, haddimize mi?'

AK Parti Genel Merkezi'nde Siyaset Akademisi'nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İslam'ın güncellenmesi" ifadesine açıklık getirdi. Kuran-ı Kerim'deki hükümlerin değişmediğini ve değişmeyeceğini belirten Erdoğan, "Ama bunlardan hareketle yapılan içtihadlar ve geliştirilen kurallar uygulamadaki karşılıkları zamana şartlara göre değişecektir. Zamanın değişmesi ile ahkamın da değişeceği inkar edilemez" diye konuştu.

KENDİMİZİ KANDIRMIŞ OLURUZ

"Asla değişmeyen ve değişmeyecek olan kurallar, ilkeler de vardır" diyen Erdoğan, "Mesela İslam'ın son din olduğu asla değişmeyecek bir hakikattir. Biz içtihatları değiştirmezsek, uygulamaya ilişkin kuralları uygun şekilde yenilemezsek, sadece kendi kendimizi kandırmış oluruz. Müslümanlar sürekli kendilerini geliştirmek durumunda" ifadelerini kullandı.

DİYANET ALANI BOŞ BIRAKMAMALI

Erdoğan konuşmasının devamında, "Ben Diyanet İşleri Başkanı değilim, Cumhurbaşkanıyım. Ama dinime getirilen bu zafiyete de bizim tahammülümüz yok, bildiğimizi, inandığımızı söylemek zorundayız. Hiç kimsenin dinimizi karikatürize etmeye hakkı yoktur. Bizim itirazımız hatta isyanımız işte bu hadsizlikleridir. Dinde reform aramıyoruz, böyle bir derdimiz de yok. Haddimize mi, asla.  Din İşleri Yüksek Kurulumuz'un, Diyanet'in alanı boş bırakmaması lazım. İlahiyatçılarımızın muteber alimlerimizin ise ya sesleri çıkmıyor ya da duyulmuyor. Ya da korkuyorlar. Niye korkuyorsun?" dedi.

FETÖ YÜZÜNDEN TOPLUM BU HALE GELDİ

Kadınlarla ve yaşlılarla ilgili konuşmaların İslam'a getirdiği lekenin görmezden gelinemeyeceğini belirten Erdoğan, "Türkiye'de din eğitim ve öğretiminin sağlıklı bir temel üzerinde yaygınlaştırılmasına ihtiyaç var. FETÖ tecrübesi bu bakımdan çok önemlidir. Bizim ilahiyatçılarımız, Dinayet İşleri Başkanlığımız meydanı FETÖ gibi alçaklara bıraktılar, toplum bu hale geldi. Bu bize örnek olmayacak da hangisi örnek olacak?" diye konuştu.

BU FAKİRİ KORKUTAMAZSINIZ

Sosyal medyada kendisine yönelik söylemlerine değinen Erdoğan, "Siz bu fakiri korkutamayacaksınız. Hak neyse ben onu söylemeye devam edeceğim. Kitabımızın, İslam'ın hükümlerini sağa sola evirip çevirmeye hakkınız yok. Bu örgütlerin arkasında falanca var, filanca var yaklaşımı... Arkasında kim olursa olsun ortada çözülmesi gereken ciddi bir mesele vardır. 160 ülkede çalışıyorum diyor. Arkasında ne kadar İslam düşmanları varsa onlar arkasında. Dert ümmeti bölmek. İslam'ı bölmek. İslam'ı parçalamak. Bunlara asla zemin hazırlamamız gerekiyor" dedi.

AFRİN'E GİRMEK ÜZEREYİZ

Afrin Harekatına da değinen Erdoğan, "815 kilometrekarelik alanın üzerindeki bölgeyi güvenli bölge haline getirdik" dedi. Erdoğan, "Biz kesinlikle bu topraklarda işgal için yokuz. Biz sadece işgal etmek isteyenlerden, bu terör örgütlerinden temizleyerek bu toprakları gerçek sahiplerine inşallah teslim edeceğiz, yapacağımız bu. Cezayir'de 5 milyon insanı öldürdüler bunlar. Bu Batı... Ruanda'da öldürdüler, Libya'da öldürdüler. Hep bu katliamları bunlar yaptı. Bunların bütün işi ne biliyor musunuz, bunların gözü elmas görür, altın görür, petrol görür. Bunların gözü insanı görmez" diye konuştu. Erdoğan, "Şu anda Afrin merkez kuşatılmış vaziyette. Her an Afrin merkeze inşallah girmekle karşı karşıyayız" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.