Hava Durumu

Diplomatların yüzde 25'i ihraç edildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından diplomatların dörtte birinin bakanlıktan ihraç edildiğini söyledi. Çavuşoğlu mülteci anlaşması, terör örgütü YPG ve ABD'ye dair de açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2017 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2017 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Diplomatların yüzde 25'i ihraç edildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlığının bütçesine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yaptı. FETÖ'yle mücadele kapsamında bakanlığın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan Çavuşoğlu, "Bakanlığımızda ciddi bir temizlik yapıldı. Aşağı yukarı hem konsolosluk ihtisas memurlarımızın hem de meslek memurlarımızın yüzde 25'i Bakanlıktan uzaklaştırıldı. Bunların hepsi ciddi bulgu ve belgeler neticesinde gerçekleştirildi. Bakanlığımızda da bir komisyon oluşturduk. Tüm itirazlar dahil arkadaşlarımız titiz bir şekilde değerlendiriyor ki hatalar yapılmasın" dedi.

AB'DEN 3 MİLYAR EURO

Çavuşoğlu, 2016 yılında AB ile Türkiye arasında varılan mülteci anlaşmasına da değindi. Çavuşoğlu, anlaşma kapsamında AB tarafından ödenmesi kararlaştırılan toplam 6 milyar euro değerindeki finansmanın ikinci kısmı olan 3 milyar euro'yu 2018 yılı sonuna kadar tedarik edeceklerini söyledi.

ABD HATASINI SÜRDÜRÜYOR

Suriye iç savaşı ve YPG hakkında da konuşan Çavuşoğlu, YPG'nin Rakka'da "DEAŞ'la savaşmak için değil, bölgeyi ele geçirmek için bulunduğunu" söyledi. Çavuşoğlu, "ABD bu hatasını da sürdürüyor. Bu tercihin taktiksel gerekçeyle olduğunu söylüyorlar ama biz bu iddiayı kabul etmediğimizi kendilerine de söyledik. Irak'ta yapılan hataların Suriye'de tekrarlandığını görüyoruz. İki ülkenin istikrarı ve geleceği bizim için önemli. Dolayısıyla burada terör örgütleriyle değil gerçek Suriye halkıyla iş birliği yapılması ve siyasi çözüme odaklanması gerektiğini her platforma söylüyoruz" dedi.

SORUNLAR SIR DEĞİL

ABD ile ilişkileri değerlendirirken "ABD ile sorunlu bir dönem yaşadığımız bir sır değil" diyen Çavuşoğlu, bunun iki sebebi olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Bir tanesi ABD'nin YPG'ye terör örgütlerine silah vermesi onlarla işbirliği yapması. Bu silahların da PKK'nın elinde Türkiye'de sürekli yakalanması yani bu silahların bize yönelik kullanılmasıdır. Defalarca uyarmamıza rağmen maalesef ABD bu politikasını sürdürdü. Diğer taraftan yine FETÖ'nün ABD'deki faaliyeti ve bugüne kadar FETÖ ile ilgili hiçbir soruşturma açılmaması, iade taleplerimizle ilgili gerekli çalışmaların yapılmaması" diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.