Hava Durumu

Diriliş Ertuğrul'a flaş transfer!

Kanıt dizisinden tanınan oyuncu Engin Benli Diriliş Ertuğrul kadrosuna dahil oldu. Benli, dizide Moğol savaşçısını canlandırıyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2019 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2019 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Diriliş Ertuğrul'a flaş transfer!

Ünlü oyuncu Engin Benli, artık Diriliş Ertuğrul'da... Dizinin yeni bölümünde Benli, Kayı obasına baskın düzeneleyen Moğol komutanını canlandırıyor. Oyuncunun fragmanda görünmesiyle birlikte hakkındaki bilgiler de araştırılmaya başlandı. 

ENGİN BENLİ KİMDİR?

Engin Benli, 23 Şubat 1970 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi.

İlk öğretimini, İzmir'de tamamladıktan sonra lisans eğitimini Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarında 1995 yılında tamamladı.

Profesyonel tiyatro hayatına Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu olarak başladı. Ardından 1995-1997 yılları arasında Bursa Devlet Tiyatrosu'nda stajyer sanatçı olarak görev yaptı. Kurulduğu yıl olan 1997 yılından bu yana İzmit Şehir Tiyatrosu'nda oyuncu olarak yer alıyor. Ayrıca, tiyatro aktörlüğünün yanı sıra çeşitli sinema ve televizyon çalışmaları da yapmaktadır. Özellikle 2010 - 2013 yılları Arasında yayınlanan Kanıt adlı dizideki Başkomser Orhan rolü ile geniş kitlelerce tanınmıştır. Daha sonra Poyraz Karayel adlı dizide Zafer karakterini canlandırmıştır. Engin Benli, Göç Zamanı dizisinde Artem karakterini, Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Sinan Paşa, Koca Koca Yalanlar dizisinde Erdem, Savaşçı dizisinde Kuzgun karakterlerine hayat vermiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.