Hava Durumu

Doğalgazın bir faydası daha ortaya çıktı! Kullanımı arttıkça...

İtfaiye teşkilatının 303. doğum günü sebebiyle Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret eden Başkan Alinur Aktaş, doğalgaz kullanımının artmasıyla yangınların da azaldığına dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2017 16:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2017 16:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Doğalgazın bir faydası daha ortaya çıktı! Kullanımı arttıkça...

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, itfaiye teşkilatının kuruluşunun 303'üncü yılı nedeniyle Bursa Büyükşehir Belediyesi İnegöl İtfaiye Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Başkanvekili Turgay Yel ile Başkan Yardımcıları; Alper Taban, Adil Kansu, Eşref Yiğit, Gülhan Şahin ve Sabri Günaydın'ın da katıldığı ziyarette, İnegöl İtfaiye Müdürü Adnan Aydın ve personeline çiçek takdim edildi.

İnegöl'ün itfaiye hizmetleri bakımından son verilerinin değerlendirilip istişarelerin de yapıldığı ziyarette, Başkan Aktaş ziyarete ilişkin açıklamalarda bulundu. Aktaş, "Bursa İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 303'üncü yılı dolayısıyla bugün değerli Başkanvekilimiz ve Başkan Yardımcılarımızla birlikte İnegöl'deki Bursa Büyükşehir Belediyemize ait olan İnegöl İtfaiye Teşkilatını ziyaret ediyoruz. Başta müdürümüz olmak üzere çalışan ekip arkadaşlarımızı ziyarete geldik. Öncelikle kazasız, belasız, herhangi bir sorunun ve problemin olmadığı bir süreci temenni ediyorum" dedi.

İtfaiye hizmetinin belediyelerin asli görevlerinden biri olduğuna vurgu yaparak konuşmasını sürdüren Aktaş, "10 yıllık Belediye Başkanlığım sürecinde itfaiye teşkilatı bize bağlıydı. 3 buçuk yıldır da Büyükşehir Belediyemizin yönetiminde ve kontrolünde. Ama İnegöl merkezde olmak üzere İnegöl çevresinde de hizmet veriyorlar. Dönem dönem İnegöl dışındaki hatta Bursa'daki ve çevre il ve ilçelerdeki yangınlara da arkadaşlarımız müdahale ediyor, destek veriyorlar. Fedakarlık isteyen zor bir görev. Bunu daha önce şehrimizde yaşanan bazı yangınlarda da gördük. Belki ilçe halkı hemen söndürülsün acelesi içerisinde olabilir ama şunu ifade edeyim ki ben arkadaşların çok iyi niyetle çalıştıklarını, mevcut makine ve ekipmanla en üst derecede gayret gösterdiklerine bizatihi şahidim. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve belediyemize de verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Dün de çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdiler Spor Lisesi bünyesinde" diye konuştu.

DOĞALGAZ KULLANIMI ARTTI, YANGINLAR AZALDI

Aktaş, yangının bir kültür olduğunu da ifade ettiği açıklamasını şöyle sürdürdü: "Her hanenin, her bireyin, her işyerinin bu konuda yapabileceği, üzerine düşen sorumluluklar var. Arkadaşlardan aldığımız bilgi; doğalgaz kullanımının artmasıyla beraber yangınların sayısının azaldığı noktasında. Bu sevindirici bir şey. Temennimiz, duamız hiç olmaması ama farklı sebeplerden dolayı dönem dönem bu tip sıkıntılar yaşanabiliyor. Hamdolsun itfaiye teşkilatımız da son derece donanımlı bir şekilde hazır. Daha önce tesis ettiğimiz bu bina ve bina içerisindeki müştemilat ve buradaki personelimiz bütün İnegöl'e destek vermeye, katkı vermeye devam ediyor. Ben bu vesileyle bu teşkilatta görev yapmış hem İnegöl ayağında hem Bursa ayağında hizmet etmiş büyüklerimize teşekkür ediyorum. Ölenlere rahmet diliyorum. Tüm çalışanlara da başarılar ve kolaylıklar diliyorum."

Ziyaret, itfaiye müdürlüğü önünden toplu fotoğraf çekilmesi ve çiçek takdimi ile son buldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.