Hava Durumu

Dolar da tatile çıktı! 1.5 ayın en düşük seviyesinde...

Bayram tatili başlamadan önce 5.83 seviyesinde bulunan dolar/TL Fed'in faiz indirimine gideceği beklentisiyle 5.77'yi gördü. Bu 18 Nisan'dan beri kurun gördüğü en düşük seviye oldu.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2019 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2019 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolar da tatile çıktı! 1.5 ayın en düşük seviyesinde...

Bayram tatili sebebiyle yurtiçi piyasaların kapalı olduğu günde dolar/TL 5.80'nin altına geriledi. Sabah saatlerinde 5.86 seviyesini gören dolar/TL Londra merkezli işlemlerin hakim olduğu kur piyasasında saat 17.00 itibarıyla 5.77'ye kadar geriledi. Bu gerilemede ABD Merkez Bankası Fed'in faiz indirimine gideceği beklentisi bu düşüşte etkili oldu. Doların ana para birimlerine karşı değerini gösteren Dolar Endeksi 96 bin 995'e geriledi. Endeks böylece 18 Nisan'dan beri en düşük seviyesini gördü. Benzer bir şekilde dolar/TL de bu tarihten beri ilk kez 5.7735'i gördü. Dolar, bayram tatiline 5.83 lirada girmişti. 

'REEL EKONOMİYİ ETKİLEYECEK'

Commerzbank Analisti Antje Praefcke konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede "Dolar, ticaret konusundaki tartışmaların merkezinde yer aldıkça ABD tahvillerinin getirisinde düşüş yaşanıyor. Piyasa ticaret tartışmalarının reel ekonomiye etkilerinin olacağını düşündüğü için faiz indirimi istiyor. Dolar için pozitif bir argüman görünmüyor" dedi. Bunun yanında Fed'in faiz indiriminin fiyatlandığını, bu sebeple son düşüşün kalıcı olmadığını savunan analistler de bulunuyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.