Hava Durumu

Dolar ne kadar oldu? İşte rakamlar...

Küresel piyasalardaki sert satış baskısı ile geçen hafta 5.50'li seviyeleri test eden, bu hafta ise 5.30-5.40 bandında sert dalgalanma gösteren dolar/TL bu sabah güne 5.30'un hemen üzerinde başladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2018 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2018 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolar ne kadar oldu? İşte rakamlar...

Dolar yeni güne uluslararası piyasalarda 5.3232 TL seviyesinden başladı. Dolar/TL dün artan küresel risk iştahıyla 7 Ağustos'tan bu yana en düşük seviye olan 5.2820 TL'ye seviyesine kadar gerilemişti. Kur Ağustos ortasında test ettiği 7.24 seviyesinden 5.30'un altına kadar geriledikten sonra Kasım ayı başından beri 5.30-5.55 bandında seyrediyor. Bu bant aşağı veya yukarı olarak kalıcı olarak henüz kırılmadı.

Geçen haftaya 5.50 seviyesinin üzerinde başlayan dolar/TL, Hazine'nin finansman ihtiyacının azalması nedeniyle daha az borçlanması, gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik artan risk iştahı, petrol fiyatlarındaki düşüş ve ABD ile ilişkilerde iyileşme beklentisiyle yönünü aşağı çevirmişti.

PİYASALARIN İZLEDİĞİ VERİLER

Piyasalar son dönemde Türkiye-ABD ilişkilerindeki iyileşme paralelinde Halkbank konusundaki gelişmeleri izliyor. Diğer yandan İran yaptırımlarına tanınan muafiyet, ABD faiz kararları ve Brexit süreci küresel piyasalarda yön belirleyici unsurlar olarak takip ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.