Hava Durumu

Dolar ne kadar oldu? İşte rakamlar...

Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasının ardından baskı altında kalan dolar/TL'de Fed Başkanı Jerome Powell'ın daha büyük faiz indirimi beklentilerini canlandıran açıklamaları sonrası aşağı yönlü hareket sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2019 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2019 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolar ne kadar oldu? İşte rakamlar...

Dün güne 5.73 civarından başlayan dolar/TL Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın TCMB'ye yönelik açıklamaları ardından 5.75'in üzerini görse de Fed'den gelen açıklamalarla birlikte yönünü aşağı çevirdi.

Dolar/TL saat 09.28 itibarıyla 5.6728/5.6782'den işlem gördü. Dolar kurunun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

Analistler yüksek dolarizasyon, TCMB'nin para politikasına ilişkin belirsizlikler, bu ay içinde teslim edilmesi beklenen S-400'ler nedeniyle ABD'nin Türkiye'ye yaptırım uygulama ihtimali ve Türkiye'nin Kıbrıs'ın kuzeydoğusunda yeni bir petrol ve doğalgaz sondaj faaliyeti yürütmeye başlamasıyla Doğu Akdeniz'de enerji kaynaklı artmaya başlayan tansiyonun TL için küresel piyasalara paralel olası değer kazançları karşısındaki ana risk unsurları olarak öne çıktığını belirtiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.