Hava Durumu

Dolar ne kadar oldu? İşte rakamlar...

Dolar/TL'de hafta başından itibaren başlayan düşüş eğilimi dün de devam ederken, kur bu sabah güne 5.71 seviyesinin hemen altında başladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2019 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2019 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolar ne kadar oldu? İşte rakamlar...

Küresel piyasalarda gelişmekte olan ülkelere yönelik zaman zaman görülen iyimser seyir TL'yi destekliyor. Ancak bankacılar bunun ötesinde TL ve TL cinsi yatırım araçlarında geçtiğimiz yıllarda yaşanan negatif ayrışmanın fiyatlamaları "cazip" hale getirdiğine de dikkat çekiyorlar.

Bankacılar, TL cinsi yatırım araçlarındaki mevcut fiyatlamaların önümüzdeki yılın özellikle ilk iki ayı için önemli bir fırsat oluşturabileceğini düşünüyorlar.

Dolar/TL 5.6988-5.7034 seviyesinde işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

TCMB'NİN SON PPK'SI BEKLENİYOR

Piyasalarda yakından izlenen ve TL'de yön belirleyici olabileceği düşünülen bir gelişme ise TCMB'nin 12 Aralık'taki yılın son faiz kararı olacak.

Bankacılar toplantı tarihinin yaklaşmasıyla beklentilere göre TL'de baskı da görülebileceğini, ancak son dönemde TL'de volatilitenin ise oldukça azalmış olduğuna dikkat çekiyorlar.

TCMB son üç toplantısında faizleri 10 puan indirimle %14'e çekti. Erdoğan bu hafta sonunda yaptığı açıklamalarda faiz oranlarının daha da ineceğini belirterek, 2020'de enflasyonun da tek haneli rakama gerileyeceğini söyledi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.