Hava Durumu

Dolar ne kadar oldu? İşte son durum...

Hafta başında 7,40 ile rekor kıran dolar/TL, Merkez Bankası'nın örtülü faiz artışı adımlarına devam etmesiyle 7,30 seviyesinin üstünde dalgalanıyor. Piyasada gözler Merkez'in faiz adımlarına devam edip etmeyeceğinde. Geçen hafta 490 TL'ye dayanan gram altın fiyatları ise önceki günkü sert düşüşün ardından 450 TL seviyelerinde hareket ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2020 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2020 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolar ne kadar oldu? İşte son durum...

Dolar/TL hafta başında sert yükselişle 7.40 seviyesindeki tarihi rekoru gördükten sonra Merkez Bankası'nın (TCMB) devam ettiği sıkılaştırma adımlarının desteğiyle tarihi rekorun altında ancak dalgalı seyir izliyor.

Dün sabah saatlerinde 7.20'ye doğru gerileyerek güne başlayan dolar/TL bu kazanımlarını gün içinde koruyamamış ve yeniden 7.30'un üzerine çıkmıştı. Kur bugün de 7.30'un üzerinde güne başladı. Euro/TL de 8,66 seviyesinden güne başladı.

ÖRTÜLÜ FAİZ ARTIŞI TANSİYONU DÜŞÜRDÜ

Bankacılar TL'deki bu haftaki seyri sert satış baskısının ardından tarihi zirvenin altında dalgalanma olarak yorumlarken TCMB'nin adımlarının izlenmeye devam ettiğine dikkat çekiyorlar.

Dolar/TL'nin son iki gündür yeni zirveleri test etmemesi TL cinsi diğer yatırım araçlarına da nispeten olumlu yansıdı. Önceki gün Türkiye'nin risk primi (CDS) 600 puandan 550 puanın altına kadar geriledi. Önceki gün yüzde 3,2 artan BIST 100 endeksi, dünü de az da olsa yükselişle tamamladı.

Türkiye'ye yönelik fiyatlamalarda iyimser seyir, TCMB tarafından geçmişte de birçok kez kullanılan ve piyasa tarafından örtülü faiz artışı olarak da adlandırılan likidite sıkılaştırması ile birlikte geldi.

Bankacılar TCMB'nin yanı sıra mevduat ve kredi faizlerinin de artırılması, aktif rasyosunun gevşetilmesi, yabancı bankalara swaplarda sınırlamanın sadece belirli alanlarda olsa da gevşetilmesi gibi bir arada atılan adımların ve küresel risk iştahındaki canlı seyrin piyasada son dönemdeki satış baskısını kırdığını belirtiyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.