Hava Durumu

Dolar ve Euro da son durum!

Dolar geçen hafta seçim belirsizliği, S-400 alımından dolayı ABD ile ilişkilerdeki gerilim nedeniyle kur 5.45 - 5.70 TL arasında dalgalanmıştı. Dolar kuru 8 nisan sabahı hafif yukarı yönlü hareketle başladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2019 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2019 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolar ve Euro da son durum!

Dolar/TL, geçen hafta 5.45 - 5.70 arasında iki yönlü sert dalgalanmalar yaşadı. Enflasyon verisi, Merkez Bankası rezervleri üzerindeki spekülasyonlar, seçim sonrası belirsizlik ve ABD ile S-400 nedeniyle yaşanan ilişkilerdeki gerilim ve karşılıklı demeçler nedeniyle kur hareketli bir hafta geçirdi.

SON DURUM

8 Nisan sabahı dolar hafif yukarı yönlü hareketle başladı. Dolar şu dakikalarda 5,63 Euro ise 6,32 seviyesinden işlem görüyor.

8 Nisan haftasında piyasaların gözü Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın çarşamba günü açıklayacağı Ekonomi Reform Paketi'nde olacak.

Bakan Albayrak, 28 Mart'ta katıldığı bir televizyon programında, 8 Nisan haftasında büyüme, enflasyon, bankacılık başta olmak üzere tüm alanlarda atılacak adımları içeren genel çerçeveye ilişkin açıklamalarda bulunacaklarını belirtmişti. Vergi reformu da beklentiler arasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün Rusya'nın başkenti Moskova'da olacak. Putin ve Erdoğan arasındaki görüşmelerde S-400 konusunun da ele alınması bekleniyor.

Dünya'da açıklanacak önemli veriler arasında Avrupa ülkelerinin sanayi üretimleri ve FED'in para politikası için baz aldığı verilerin başında gelen enflasyon verisi açıklanacak. ECB toplantısı sonrası yapılacak açıklamalar ve Fed toplantı tutanakları da izlenen gündem arasında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.