Hava Durumu

Dolar ve euro yeniden yükselişe geçti!

Aşı çalışmalarına ilişkin gelen olumlu haber akışına rağmen ABD'de yeni teşvik paketi üzerinde artan belirsizlikler küresel piyasalarda satış baskısına yol açıyor. Sabah saatlerinde 7,20'ye kadar çekilen dolar/TL, piyasaların açılmasıyla yükselişe başladı ve 7,30'un üzerine çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2020 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2020 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolar ve euro yeniden yükselişe geçti!

Küresel piyasalar, ABD'de yeni teşvik paketi üzerinde devam eden görüşmelere yönelik belirsizliğin artmasıyla satıcılı bir gün yaşıyor. Asya borsalarında Japonya ve Singapur hari. kırmızı ekranlar görülürken Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0,76 ekside. ABD vadelilerinde ise yüzde 0,2'ler düzeyinde artıda seyrediyor.

ABD borsalarında, S&P 500 endeksi son yedi günlük yükselişinin ardından Şubat'ta gördüğü tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti. Beyaz Saray ve Demokratlar arasındaki koronavirüs yardım paketi üzerine siyasi çıkmaz dördüncü gün de devam ederken iki taraf da birbirini uzlaşmacı olmamakla suçladı. Ancak, aşının geliştirileceğine dair umutlar bazı yatırımcıların güvenli liman altın ve hükümet tahvillerini satmasına ve hisse satın almasına neden oldu.

Güne yüzde 0,44 yükselişke 1.114 puandan başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, açılışın ardından gelen satışlarla düşüşe geçti. Saat 10:45 sularında endeks yüzde 0,55 kayıpla 1.103 puandaydı.

Yurt içinde ise dolar/TL ve Euro/TL, son 2 gündür yaşadığı düşüşün ardından bu sabah sakin bir başlangıç yapmıştı. Piyasaların açılmasıyla yönünü yukarıya çeviren olar/TL 7,31'in' üzerine çıkarken Euro/TL 8,60'a doğru hareketlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.