Hava Durumu

Dolarda 'Bolton' hareketliliği!

Haftaya 5.33'ten başlayan dolar/TL kuru yükselişini sürdürdü ve bugün 5.47 seviyesinin üzerine geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2019 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2019 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolarda 'Bolton' hareketliliği!

Ticaret savaşında yumuşayan havadan bulduğu destekle 3 günlük düşüşünün ardından bugün yukarı yönelen dolar, küresel piyasalarda hem majör hem de gelişen ülke paraları karşısında değer kazanıyor.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı 'pos bıyık' John Bolton'un Türkiye ziyareti nedeniyle TL dünden bu yana baskı altındaydı. Dün gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışan, bu sabah saat 0851'de 5.3850/5.3950, Erdoğan'ın konuşması öncesinde ise 5.42 seviyesinde olan dolar/TL, 5.4770 seviyesine kadar yükseldikten sonra saat 1349'da 5.4675/5.4719 seviyesinde bulunuyor.

Dünya gazetesinin aktardığı habere göre, TL'nin diğer gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışmasında ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın  açıklamalarının ve dolar/TL'de mevcut seviyelerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesinin etkili olduğu belirtildi.

Bolton, ABD'nin Suriye'den çekilmesi için yeni bir şart ortaya sürerek Türkiye'den ABD'nin Suriye'deki Kürt müttefiklerini korumayı kabul etmesini istemişti.

Bloomberg News'un Beyaz Saray muhabiri Jennifer Jacobs, Twitter hesabından 'Erdoğan'ın Bolton'a randevu vermeyi reddettiğini' duyururken, bunun Trump'ın Suriye'den çekilme planlarının YPG lehine değişiklik göstermesinden kaynaklandığını ileri sürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.