Hava Durumu

Dolarda sert düşüş! Uzmanlar ne diyor?

Türkiye piyasaları bayram tatili rehavetine girerken dolar/TL güne 6.03 seviyesinin altında başladı. Dolar/TL daha sonra 6.00'ın altını gördü. Piyasa uzmanları bayram tatili ile de birlikte önümüzdeki bir iki haftanın sakin geçmesini bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2019 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2019 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dolarda sert düşüş! Uzmanlar ne diyor?

Dün bankalararası piyasada 6 liranın altını test eden dolar/TL, güne 6,01'den işlem görerek başladı. Ardından 5,86 seviyesine kadar geriledi. Şu dakikalarda ise 5,87 sınırında alıcı buluyor.

Euro/TL ise 6,58 civarında seyrediyor.

Analistler, jeopolitik riskler ve ticaret savaşına bağlı ekonomik aktiviteye ilişkin endişelerle küresel piyasalarda negatif bir seyrin hakim olduğunu, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin, dün 2,21 ile yaklaşık 20 ayın en düşük seviyesini gördüğünü belirtti.

Bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD'de ilk çeyrek büyüme başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan dolar/TL'de 5,9550 desteğinin kırılması durumunda düşüşün ivme kazanabileceğini ve 5,85 seviyesinin gündeme gelebileceğini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.