Hava Durumu

Düğün masraflarınızı azaltabilirsiniz! Nasıl mı?

O büyük gün geldi çattı. Sevdiğiniz insanla hayatınızı birleştireceksiniz. Peki düğün masraflarını düşürmek mümkün mü?

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2018 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2018 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Düğün masraflarınızı azaltabilirsiniz! Nasıl mı?

Düğün masrafları az buz değil. Düğün mekanı ayarlama, konukları en iyi şekilde ağırlama, fotoğraf çekimi derken düğün masrafları katlanarak büyüyor. Farkında olmadan düğün masraflarına oldukça para harcanıyor. O telaş içinde insan pek de kontrol edemiyor. Fakat dikkatli davranarak bütçeye uygun düğün yapmak mümkün.

SEZON SEÇİMİ

Düğünlerin en yoğun olduğu sezonlarda, her şeyin fiyatı da ona göre oluyor. Düğün sezonunun dışında bir tarih seçmek, bütçenizi bir hayli rahatlatır. Sonuçta önemli olan siz ve misafirlerinizin bir arada olması.

DÜĞÜN MEKÂNI

Öncelikle düğün için bir mekan bakmak gerek. Siz nasıl bir düğün istediğinize karar verin ve yer/fiyat araştırmasına mümkün olduğunca erken başlayın. Önceden yer ayırtmak çoğu zaman daha karlı oluyor. Üşenmeden iyice araştırmalı, mekanlarla görüşüp, pazarlık yapıp, fiyat karşılaştırmasına başlayın.

DÜĞÜN HEDİYELERİ

Düğün yerlerinde misafirlere genellikle anı olması için hediyeler verilir. Ağırladığınız konuk sayısına göre hediye masrafları da artabilir. Bunun için hem sizin için anlamlı olan hem de uygun olan hediyeler hazırlayabilirsiniz. Örneğin toplu bir şekilde küçük kavanozlar alıp bunu süsleyebilirsiniz. Ailenizden de yardım alarak topluca güzel ve hesaplı bir hatıra hediye çıkarmanız olası...

DAVETİYE

Davetiyeler oldukça pahalı. Özellikle tasarım bir davetiye yaptıracaksanız bu iş size pahalıya gelebilir. Ama artık teknoloji oldukça ilerledi. Kendi davetiyenizi kendiniz tasarlamaya ne dersiniz? Eğer bu işlerle aranız yoksa illa ki etrafınızda tasarım yapan biri vardır. Ona ulaşarak kendi davetiyenizi tasarlayabilirsiniz. Bu davetiyenizi toplu bastıracağınız için oldukça uyguna gelecek. Ve belki siz bu parayla balayınızı birkaç gün daha uzatabilirsiniz.

PASTA

Düğün pastası da başlı başına bir masraf. Anlaştığınız mekanda pastanın menü içinde yer almasını isteyebilirsiniz. 

GELİNLİK

Gelinlik kadınlar için önemli, bunu kimse inkar edemez ama en güzel gelinlik en pahalı olandır diye bir gerçek yok! İkinci elini bulabilir misiniz, ödünç alabilir misin, kiralayabilir misiniz, diktirmek daha ucuza gelebilir mi? Tüm bu seçenekleri gözden geçirin. Esas önemli olan içinde iyi hissetmeniz...

KUAFÖR MASRAFLARINI AZA İNDİRİN

Eğer bir yaz düğünü yapıyorsanız çok makyaj yapmanıza ya da saçınızı büyük düğün topuzu yapmanıza gerek yok. Onun yerine gelinliğinize uygun bir saç modeli ve hafif makyajla günü kurtarabilirsiniz. Hele ki böyle bir yeteneğiniz varsa ya da size yardımcı olacak biri işte turnayı gözünden vurdunuz demektir.

GÜZEL DÜĞÜN, PAHALI DÜĞÜN DEMEK DEĞİLDİR

Evet hayatınızın en mutlu günlerinden biri. Sevdiğiniz insanla evleniyorsunuz ve değer verdiğiniz insanlarla berabersiniz. Bu zaten o günün güzel geçmesi için başlı başına bir neden. Büyük ve gösterişli bir düğün yerine, samimi ve çok eğlenceli bir düğün her zaman daha güzel anılar bırakır.

Eğlenmenize, bütün misafirlerinizle tek tek kısa da olsa güzel bir dakika geçirmeye bakın. 3 gün sonra masadaki süsleriniz değil, ne kadar mutlu olduğunuz konuşulsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.