Hava Durumu

Düğünlerde 'yarım gram altın' dönemi!

Son dönemlerde altın fiyatlarının artması nedeniyle düğün davetlileri, yarım gram altına yöneldi. Mersin'de 48 yıllık kuyumcu Ertaç İnanoğlu, "İnsanlar artık düğüne yarım gram altın götürüyor. 85 lira civarında satılan yarım gram altın insanların keselerini zorlamıyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2018 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2018 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Düğünlerde 'yarım gram altın' dönemi!

Son dönemlerde dolar ve euronun yanında altın fiyatları da yükseldi. Piyasada bu dönemde 1 gram altın 170 ile 175 lira, çeyrek altın ise 285 ile 300 lira arasında satılırken, düğün için altın alacaklar yükselen fiyatlar karşısında arayışa girdi. İstanbul Altın Rafinerisi tarafından üretilen tam ve yarım gram altınlar ise düğünlere giden vatandaşların vazgeçilmezleri haline geldi.  Mersin'de 48 yıllık kuyumcu Ertaç İnanoğlu, altın fiyatlarının son 15 gün içinde astronomik şekilde yükseldiğini söyledi. Bunun nedeninin dolar ve euronun yükselmesi ile bölgedeki gelişmelerden kaynaklı olduğunu vurgulayan İnanoğlu, "Bu gelişmeler de altın onsunun yükselmesine neden oluyor. Ons yükseldiği zaman doğal olarak altının gramı da tavan yapıyor. Geçtiğimiz hafta altının gramı yaklaşık 194 liraya, çeyrek 304 liraya kadar çıktı. Tabii ki bu Türkiye içerisindeki altın yatırımı yapmak isteyen, düğün yapacakların sıkıntıya girdiği bir dönem oldu. Zannediyorum bu yükselme daha devam edecek. İnşallah bölgeye istikrar gelir ve altın fiyatları da aşağı doğru inmeye başlar. Ancak benim şahsi olarak gördüğüm hedef, yıl sonunu kadar 1 gram altın 200 liraya ulaşır. Bunu 48 yıllık kuyumculuk tecrübeme dayanarak söylüyorum" dedi.

KENDİ KESESİNE GÖRE...

Fiyatların artmasıyla vatandaşların da farklı yönlere eğilim gösterdiğinin altını çizen İnanoğlu, "İstanbul Altın Rafinerisi bir çalışma yaptı. 1 gramdan ve yarım gram altından hediyelik altın yaptı. İnsanlar artık düğünlere bunu götürüyor. Yarım gram altın bugün 85 liradan işlem görüyor. Bunu da neticede insanlar kendi keselerine göre götürüyor. Para takmaktansa adı altın olsun bunu takalım diyorlar. Fiyatı da 85 lira gibi fiyattan satılıyor. Daha sonra bu altını bize satmaya getirenler keşke bunu takmasalardı diyorlar. Tabii bu gram altın veya yarım gram altını alacaklar bir şeye çok dikkat etsinler. Bu altınların üzerinde üç tane harf bulunmaktadır. İstanbul Altın Rafinesinin kısaltılmışı 'İAR' harfleri yazılmıştır. Bu yazıyı görmedikleri taktirde kesinlikle alışveriş yapmasınlar" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.