Hava Durumu

Dünya ayağa kalktı! ABD'den Suriye'ye saldırı mesajı!

Suriye rejiminin Duma'daki sivillere yönelik kimyasal saldırısıyla ilgili ABD Başkanı Trump'tan çok sert açıklama geldi. Trump, 'hayvan' ifadesini kullandığı Esad'ın büyük bedel ödeyeceğini söyledi. Söz konusu katliama Türkiye'den de çok sert tepki geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2018 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2018 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya ayağa kalktı! ABD'den Suriye'ye saldırı mesajı!

Suriye'de meydana gelen kimyasal saldırıya bir tepki de ABD Başkanı Donald Trump'tan geldi. Duma'daki saldırının ardından Twitter'dan açıklama yapan Trump, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın büyük bedel ödeyeceğini söyledi. Trump, Esad için "hayvan" ifadesini kullanırken Rusya ve İran'ı da Şam yönetimine verdikleri destek için kimyasal saldırıda sorumluluk sahibi olmakla suçladı.

SALDIRI MESAJI

Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Thomas Bossert ise ABD'nin Suriye'deki kimyasal saldırıya karşılık vermek için herhangi bir ihtimali masadan kaldırmayacağını söyleyerek, 'saldırı' mesajı verdi.

REJİM HESAP VERMELİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da "Suriye rejimi, ülkenin farklı bölgelerinde ve farklı zamanlarda yaşanan saldırılar için hesap vermelidir" açıklamasıyla saldırıyı kınadı.

RUSYA YALANLADI

Rusya Dışişleri yetkilileri, Suriye'nin Doğu Guta bölgesinde silahlı grupların elinde tuttuğu son yer olan Duma'da, ordunun kimyasal silaha başvurduğu yönündeki iddiaların, bu ülkeye dışarıdan askeri müdahalenin meşrulaştırılması amacıyla ortaya atıldığını söyledi. Rus Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Duma'da pek çok kişinin ölmesine, çok sayıda kişinin de yaralanmasına sebep olduğu söylenen kimyasal saldırı iddiaları 'tehlikeli provokasyonlar' olarak nitelendi.

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

Doğu Guta'daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinin sosyal medya hesaplarında paylaştığı bilgiye göre, Esad rejiminin, Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere düzenlediği kimyasal silah saldırısında 100'e yakın sivil öldü, binlerce sivil gazdan etkilendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.