Hava Durumu

Dünya devleri Bursa'ya geliyor...

Türkiye'nin ilk OSB'si Bursa Organize Sanayi Bölgesi (BOSB), yine bir ilke imza atarak, Dünya Otomotiv Buluşmaları Toplantısını Bursa'ya getiriyor. Organizasyona Almanya, Rusya, Japonya, Fransa ve İran'dan birçok firma gelecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2017 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2017 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya devleri Bursa'ya geliyor...

BOSB, "Automotive Meetings" adıyla bilinen Otomotiv Buluşmalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 14-16 Kasım 2017 tarihlerinde Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Hüseyin Durmaz, 28 ülkeden 100'den fazla ve Türkiye'den de 120'nin üzerinde sektör liderinin katılacağı organizasyonun, bir ilk olduğunu hatırlattı.

AVRUPA'DA BİR İLK...

3 gün sürecek organizasyonun dünya çapında ses getireceğini ifade eden Başkan Durmaz, "3 gün boyunca dünya otomotiv devlerinin temsilcileri Bursa'da bir araya gelecek. Yeni modelleri, yeni siparişleri, trendleri, sektörün durumunu ve geleceğini konuşacaklar. Dünyada daha önce Meksika, Kolombiya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenmiş olan bu etkinlik aynı zamanda Avrupa'da da ilk kez yapılmış olacak" şeklinde konuştu.

28 ÜLKEDEN 101 YABANCI FİRMA

Hem Türkiye'den, hem de dünyadan sektör devlerinin Bursa'ya çıkarma yapacağını dile getiren Durmaz, "Şu anda 28 ülkeden 101 yabancı firma onay verdi. Konfirmasyonlar devam ediyor. Türkiye'den de 110-120 firma olacak. Dünya'dan Japonya'dan AISIN, Toyota Boshuku, Toyatatsu, Denso, Rusya'dan Maz, Kamaz, Lada, Fransa'dan Gazelle, Almanya'dan BMW, İran'dan Khodro, Saipa, Sapco gibi firmalar gelecek. Bursa'dan Oyak Renault, Tofaş, Karsan, Yazaki, Bosch, Valeo, Türkiye'den Honda, Otokar, Vestel bu etkinliğe katılacaklar" dedi.

 "ORGANİZASYONUN BURSA'DA DÜZENLENMESİ İSABETLİDİR"

Konuşmasında otomotiv ana ve yan sanayine de değinen Durmaz, "Sizler de biliyorsunuz otomotiv endüstrisi belirli disiplinlerle çalışan, kayıt dışının bulunmadığı, teknoloji yoğun faaliyetlerin olduğu, ihracatta kilogram fiyatının ortalamaların 2-3 katına çıktığı bir üretim alanı. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, ülkemizin toplam ihracatı içinde otomotiv endüstrisinin yüzde 20 gibi büyük bir oranda payı bulunmaktadır. Mesela bu yılın ilk 9 ayında ülkemizden yapılan toplam 106 milyar 739 milyon dolarlık ihracat içinde otomotiv endüstrisi ürünlerinin tutarı 20 milyar 773 milyon dolar düzeyindedir. Ve tabi ki Bursa, ana sanayi fabrikaları ve yüzlerce yan sanayi tesisi ile Türk otomotiv endüstrisinin başkenti durumundadır. İşte bu yüzden Otomotiv Buluşmaları-Türkiye Organizasyonunun Bursa'da düzenlenmesi çok isabetlidir" ifadelerini kullandı.

 YATIRIM POTANSİYELİ TANINACAK...

Bursa OSB olarak etkinliğin Bursa'da yapılması adına büyük çaba gösterdiklerini kaydeden Başkan Hüseyin Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü;

 "Bursa OSB olarak bu etkinliğin ülkemizde ve Bursa'da yapılması için çok çaba gösterdik. Türkiye'de daha önce bu kapsamda bir ikili iş görüşmeleri organizasyonu düzenlenmedi. Etkinliğimiz, özü itibariyle otomotiv ana üreticileri ve ana üreticilere üretim yapan firmaların uluslararası ikili iş görüşmeleri etkinliğidir. Türkiye otomotiv sektörünün dünyaya daha çok tanıtımı gerçekleşecek olup,  etkinlik boyunca yapılan konferanslarla yabancı yatırımcılara ve büyük üreticilere Türkiye'nin otomotiv sektöründeki yatırım potansiyelinin tanıtılması da mümkün olacaktır. Etkinliğimizi Ekonomi Bakanlığımız ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'mız da destekliyor. Onlar da bu etkinlikle ilgili son derece heyecanlılar. Etkinliği Karibu ve Advanced Business Events (ABE) şirketleri ile birlikte yürütüyoruz. Bu organizasyonun Bursa'da yapılacak olması, her anlamda ülkemize olan güvenin önemli bir göstergesidir. Türkiye ekonomisinin istikrarından tutun da pek çok bölgesel karışıklıklara karşı Türkiye'nin bir huzur adası olduğunun göstergesidir."

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.