Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Almanya

Son dünya şampiyonu Almanya elemelerde 10'da 10 yaparak Rusya bileti aldığı turnuvada kupayı 5.kez kaldırma hedefinde.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2018 03:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2018 03:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Almanya

2014'te Dünya, 2016'da Konfederasyon Kupası'nı kazanan,  son Avrupa Şampiyonası'nın bronz madalyalı takımı Almanya bu büyük organizasyonda 19. defa sahne alacak.                                                                            

Grup elemelerinden tulum çıkararak 30 puanla Rusya vizesini cebine koyan Panzerler daha önce 4 kez müzesine götürdüğü şampiyonluk kupa koleksiyonuna bir yenisini daha ekleme konusunda kararlı ve iddialı görülüyor.                                                                                                                                 

1.260.500.000 Euro piyasa değeri FIFA Dünya Sıralamasında 1 numara olan Almanya otoriteler tarafından şampiyonada en fazla şans tanınan ekiplerin başında geliyor.  

                                                                                       

Mesut Özil ile İlkay Gündoğan'ın da yer aldığı kadroda Bayern Münih'ten tam 7 oyuncu bulunurken, futbolcuların birbirini yakından tanıması ciddi bir avantaj olarak ifade ediliyor. Milli takım formasını en fazla giyen oyuncu Lothar Matthaus (150) olurken, geride kalan son 4 dünya kupasında da sahne alan Miroslav Klose ise attığı toplam 16 golle sadece Almanya'nın değil turnuva tarihinin de en golcü futbolcusu unvanına sahip.

HOCASI: Joachim Löw

2006'da Jürgen Klinsmann'ın ayrılmasından sonra yardımcılıktan teknik direktörlüğe terfi eden 58 yaşındaki çalıştırıcı Panzerler ile başarı adına müthiş bir istikrar yakaladı.

YILDIZI: Mesut Özil

Arsenal forması giyen 30 yaşındaki futbolcu orta sahadan hücuma destek veren takımının önemli bir gol silahı. Türk asıllı oyuncu milli formayla 88 maçta 22 gol attı.

Kaleci: Manuel Neuer (Bayern Münih), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Paris Saint-Germain)

Defans: Jerome Boateng, Mats Hummels, Joshua Kimmich, Niklas Süle (Bayern Münih), Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Jonas Hector (Köln), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), Antonio Rüdiger (Chelsea), Marvin Plattenhardt (Hertha Berlin)

Orta saha: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Paris Saint-Germain), Leon Goretzka (Schalke 04), İlkay Gündoğan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Sebastian Rudy (Bayern Münih), Mesut Özil (Arsenal)

Forvet: Thomas Müller (Bayern Münih), Leroy Sane (Manchester City), Mario Gomez (Stuttgart), Marco Reus (Borussia Dortmund), Timo Werner (Leipzig), Nils Petersen (Freiburg)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.