Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Brezilya

5 Dünya Şampiyonluğu ile rekoru elinde tutan Brezilya Neymar önderliğinde Rusya'da yeni bir zafer peşinde.                           

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2018 06:06
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2018 06:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Brezilya

Futbol tarihinde düzenlenen tüm Dünya Kupaları'na katılma başarısı gösteren tek ülke olan Brezilya yıldızlar topluluğu kadrosuyla 5 kez müzesine götürdüğü şampiyonluk kupasını Rusya'da da kucaklamanın hedefiyle turnuvaya katılıyor. 2014'teki şampiyonanın yarı finalinde Almanya'ya 7-1 yenilerek şampiyonluk şansını kaçıran Sambacılar bu kez işi sıkı tutuyor. Teknik ekibin sürekli kamp yeri olarak Soçi'yi seçmesinde başlıca etken oyuncular için bu kentin en elverişli iklime sahip olması gösterildi.           

Elemelerde 10 takımlı grubu en yakın rakibi Uruguay'a 10 puan fark atarak lider bitiren Neymar ve arkadaşları için otoriteler son yıllarda yakalanan 'en iyi jenerasyon' tanımlaması yapıyor.                                                                                              

869 milyon Euro piyasa değeri ile FIFA dünya sıralamasında 2.basamakta bulunan Brezilya Milli takımı Rusya kafilesinde Beşiktaş'ta forma giyen Talisca ile Fenerbahçe'de top koşturan Giuliano'nun yer almaması ülke medyasında sürpriz olarak nitelendi. Sambacılar'ın yıldız oyuncularıyla maçlarını kapalı gişe oynanacağı kesin.       

HOCASI: Tite

2016 Haziran'ında Dunga'nın yerine göreve gelen 57 yaşındaki teknik adam milli takımın başında çıktığı 17 maçta13 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı.                                                                                           

YILDIZI: Neymar          

                                                                                                                                                               

Paris St. Germain'in 165 milyon Euro gibi rekor bir bonservise sahip 26 yaşındaki oyuncusunun geçirdiği sakatlık sonrası Rusya'da sergileyeceği performans merak konusu 

 

Kaleci: Alisson (Roma), Ederson (Manchester City), Cassio (Corinthians)

Savunma: Danilo (Manchester City), Marquinhos, Thiago Silva (Paris Saint-Germain), Pedro Geromel (Gremio), Filipe Luis (Atletico Madrid), Marcelo (Real Madrid), Miranda (Inter), Fagner (Corinthians)

Orta saha: Casemiro (Real Madrid), Fernandinho (Manchester City), Fred (Shakhtar Donetsk), Paulinho Coutinho (Barcelona), Renato Augusto (Beijing Guoan), Willian (Chelsea)

Forvet: Douglas Costa (Juventus), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Neymar (Paris Saint-Germain), Taison (Shakhtar Donetsk)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.