Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Danimarka

1992 Avrupa şampiyonluğu sonrası uluslararası arenada sessiz kalan Danimarka'nın Rusya'da sergileyeceği performans merak konusu...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2018 06:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2018 06:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Danimarka

Vikingler ne yapar?

Avrupa Elemeleri play-off turunda 0-0 biten ilk maçının rövanşında İrlanda Cumhuriyeti'ni 5-1 yenerek Dünya Kupası'na katılma vizesi alan Danimarka tam bir kapalı kutu. Plajdan gelip 92'deki finaldeki 2-0'lık Almanya galibiyetiyle Avrupa'nın en büyüğü olarak hep hatırlanan Vikingler o günden sonra kulüpler ve ulusal takım düzeyinde önemli bir başarıya imza atamadı. 

Danimarka'nın kadrosuna bakıldığında, eski Fenerbahçeli Kjaer başta olmak üzere babasının izinde yürüyen efsane kaleci Peter Schimeichel'in oğlu Kasper, Sisto, Poulsen, Eriksen gibi Avrupa'nın önemli liglerinde ve takımlarında forma giyen isimlerin varlığı dikkat çekiyor.

Danimarka, 'Roliganlar' olarak bilinen ve seyahat eden taraftarıyla da aynı ölçüde ünlü. 1980'lerde holiganizme bir tepki olarak ortaya çıkan hareketinin mensupları, ülke dilinde  'sakin' anlamına gelen ismiyle maçlarda sakin ama neşeli destekleyici bir tutum sergiliyor.

HOCASI: Age Hareide

Molde, Helsingborg, Brondby, Rosenborg ve Malmö'de lig şampiyonlukları yaşayan 64 yaşındaki teknik adam Vikingler'in başında ilk ulusal takım tecrübesini yaşıyor. Tecrübeli hoca çıktığı 21 milli maçta 11 galibiyet, 7 beraberlik, 3 de yenilgi aldı.

YILDIZI: Christian Eriksen

Son dönemlerde adı sıkça Barcelona ile anılan Tottenham'ın yıldızı, Danimarka'nın en büyük hücum kozlarından biri.26 yaşındaki oyuncu bu sezon oynadığı 40 resmi maçta 12 gole imza atıp 12 de asist yapmıştı.

Kale: Kasper Schmeichel (Leicester City), Frederik Ronnow (Brondby), Jonas Lössl (Huddersfield)

Savunma: Simon Kjaer (Sevilla), Riza Durmisi (Real Betis), Peter Ankersen (Kopenhag), Nicolai Boilesen (Kopenhag), Mathias Jorgensen (Huddersfield), Jens Stryger Larsen (Udinese), Jonas Knudsen (Ipswich Town), Lasse Nielsen (Malmö)

Orta Saha: William Kvist (Kopenhag), Christan Eriksen (Tottenham), Lasse Schöne (Ajax), Thomas Delaney (Werder Bremen), Pione Sisto (Celta Vigo), Mike Jensen (Rosenborg), Lukas Lerager (Bordeaux)

Forvet: Nicklas Bendtner (Rosenborg), Nicolai Jorgensen (Feyenoord), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Andreas Cornelius (Atalanta), Martin Braithwaite (Bordeaux), Viktor Fischer (Kopenhag)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.