Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Fas

Ülkemizde top koşturan Belhanda, Dirar, De Costa, Boutaib'in yer aldığı Fas, Avrupa'da forma giyen futbolcularına güveniyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2018 06:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2018 06:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Fas

Afrika Elemelerinde grubunu hiç gol yemeden namağlup lider olarak tamamlayan Fas, beşinci kez bu büyük şampiyonaya katılıyor. Afrika temsilcisi son maçında 2014'te kendilerini Dünya Kupası'ndan eden Fildişi Sahili'ni 2-0 mağlup ederek intikamlarını almış oldular.                                                              

Belhanda(G.Saray), Nabil Dirar (Fenerbahçe), Manuel De Costa (Başakşehir) ve Boutaip (Malatya) gibi yıldızların yer aldığı Fas'ta yine geçmişte Kayseri ve Galatasaray'da forma giyen Amrbat'ta bulunuyor.                                                                                                                                                                                                             Kadro değeri 150 milyon Euro olarak açıklanan Fas 2026'da gerçekleşecek Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için FIFA'ya başvurdu. ABD-Meksika-Kanada'nın da aday olduğu şampiyonaya talip olan Fas'a en büyük tepki Başkan Trump'tan geldi.                                                                                                                

Afrika temsilcisi olmasına karşın kadrosunda hiç siyahi futbolcu bulunmayan Fas Milli Takımını oluşturan futbolcuların tamamına yakınının Avrupa liglerinde oynadığını, aynı oyun kültürüne sahip olduklarını ve bunu avantaja çevirecekleri otoritelerce iddia ediliyor.  

                             

TEKNİK DİREKTÖR: HERVE RENARD

 2016'da Fas'ın başına geçen 49 yaşındaki Fransız teknik adam Herve Renard, 2017 Afrika Uluslar Kupası'nda takıma çeyrek final oynattı. Daha önce Zambiya, Sochaux, Fildişi Sahili ve Lille'i çalıştıran Renard, 2012'de Zambiya ile 2015'te de Fildişi Sahili ile Afrika Uluslar Kupası şampiyonluğu yaşadı.

TAKIMIN YILDIZ OYUNCUSU: MEDHİ BENATİA

Daha önce Roma, Udinese ve Bayern Münih gibi takımlarda oynayan başarılı savunmacı, iki sezondur Juventus forması giyiyor. Benatia savunmada takımın liderliğini üstlenecek.

Kaleci: Munir Mohamedi (Numancia), Yassine Bounou (Girona), Ahmed Reda Tagnaouti (IR Tanger)

Savunma: Medhi Benatia (Juventus), Manuel da Costa (Başakşehir), Romain Saiss (Wolverhampton), Hamza Mendyl (Lille), Badr Banoun (Raja Casablanca), Achraf Hakimi (Real Madrid), El Hajjam (Amiens), Mohamed Nahiri (Wydad Casablanca)

Orta Saha: Nabil Dirar (Fenerbahçe), Moubarak Boussoufa (Al Jazira), Karim Al Ahmadi (Feyenoord), Younes Belhanda (Galatasaray), Nordin Amrabat (Leganes), Faycal Fajr (Getafe), Youssef Ait Bennasser (Caen), Sofiane Boufal (Southampton), Zakaria Labyad (Utrecht), Sofyan Amrabat (Feyenoord), Amine Harit (Schalke), Yassin Ayoub (Utrecht)

Forvetler: Khalid Boutaib (Yeni Malatyaspor), Aziz Bouhaddouz (St. Pauli), Ayoub Al Kaabi (RS Berkane), Yacine Bammou (Nantes), Walid Azaro (Al Ahly)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.