Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Fransa

1998 Dünya şampiyonu Fransa rekor bonservise sahip oyuncularıyla Rusya'dan kupayı bir kez daha müzesine götürmenin planını yapıyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2018 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2018 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Fransa

HOROZ YİNE ÖTER Mİ? 

1.526.000 Euro piyasa değeriyle Dünya'nın en pahalı kadrosuna sahip Fransa her biri rekor bonservisli yıldız oyuncularıyla 1998'de müzesine koyduğu kupayı Rusya'da bir kez daha kaldırmanın hesaplarını yapıyor. Zinedine Zidane önderliğindeki Horozlar Paris'te oynanan finalde Brezilya'yı 3-0 yenerek mutlu sona ulaşmış ardından aynı jenerasyonla 2000 yılında da Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazanmıştı. Dünya Kupası tarihinin en başarılı takımları sıralamasında 7. sırada bulunan Fransa, Avrupa'nın önde gelen liglerinde forma giyen starlarıyla turnuvanın favorileri arasında gösteriliyor.   Halen Real Madrid'de top koşturan dünya markası Karim Benzema'nın yine milli takıma çağırılmaması ise ülkede yıllardır bitmeyen tartışma konusu olarak güncelliğini koruyor. Bilindiği gibi 31 yaşındaki süper golcü halen Fenerbahçe'de forma giyen o dönem Lyon'da oynayan Mathieu Valbuena'ya yapılan seks kaseti şantajıyla ilgili gözaltına alınmış daha sonra ise milli takımda süresiz kadro dışı bırakılmıştı.

HOCASI: Didier Deschamps

2012 Milli Takımı'nın başına geçen deneyimli hoca en iyi derecesini Euro 2016'da final oynayarak elde etmişti. Horozlar 50 yaşındaki teknik adam yönetiminde oynadığı  73 resmi maçta 45 galibiyet, 13 beraberlik, 15 de yenilgi aldı.

YILDIZI: Antoine Griezmann

Yıldız oyunculardan oluşan Fransa'da gözler bu sezon formunu zirveye taşıyan Atletico Madrid forması giyen golcüde olacak. Adı Barcelona ile anılan 27 yaşındaki futbolcu orta saha (sol açık) pozisyonunda görev yapıyor.

 Kale: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Marsilya), Alphonse Areola (PSG)

 Savunma: Benjamin Pavard (Stuttgart), Presnel Kimpembe (PSG), Raphael Varane (Real Madrid), Samuel Umtiti (Barcelona), Lucas Digne (Barcelona), Djibril Sidibe (Monaco), Laurent Koscielny (Arsenal), Lucas Hernandez (Atletico Madrid)

Orta Saha: Paul Pogba (Manchester United), Thomas Lemar (Monaco), Corentin Tolisso (Bayern Münih), N'Golo Kante (Chelsea), Blaise Matuidi (Juventus), Adrien Rabiot (PSG)

 Forvet: Antoine Griezmann (Atletico Madrid), Olivier Giroud (Chelsea), Kylian Mbappe (PSG), Ousmane Dembele (Barcelona), Anthony Martial (Manchester United), Wissam Yedder (Sevilla)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.