Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Güney Kore

Dünya Kupası'nda onuncu kez sahne almaya hazırlanan Güney Kore grubun en zayıf halkası olarak niteleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2018 06:21
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2018 06:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Güney Kore

ASYA KAPLANLARI

Asya elemelerinde 6 takımlı grubu lider İran'ın ardında ikinci olarak tamamlayan Güney Kore piyasa değeri 25 milyon Euro bedeli ile FIFA Dünya sıralamasında 61. basamakta oturuyor. Şampiyonaya katılma vizesi aldıktan sonra hazırlıklarının 12 günlük ilk etabını geçtiğimiz ocak ayında Antalya Kemer'de yapan Asya Kaplanları'na grupta fazla şans tanınmıyor. Tarihinde 10. kez bu dev organizasyonda boy gösterecek olan Güney Kore'nin en önemli başarısı 2002'deki Dünya Kupası'nı dördüncü olarak bitirmesi...

Japonya ile ortaklaşa düzenlenen o turnuvada 3.'lük maçında Türkiye'ye 3-2 yenilmesinin ardından ev sahibi ekip taraftarlarınca Ay Yıldızlı ekibimizin alkışlanması iki ülke arasında dostluk tohumlarının atılmasının başlangıcı olmuştu.

Nitekim şampiyona sonrası Türkiye Milli takımının teknik direktörü Şenol Güneş ülkenin önde gelen takımlarından FC Seoul'un başına geçerek sezon sonunda ekibinin ikinci olarak ligi tamamlanmasında önemli bir pay sahibi olmuştu.

HOCASI: Tae-Yong Shin

2017 Haziran'ında Alman teknik adam Uli Stielike'nin yerine göreve gelen 50 yaşındaki çalıştırıcı Asya Kaplanları ile çıktığı 5 maçta 2 galibiyet 3 de beraberlik aldı.

YILDIZI: Son Heung-Min

Tottenham'da harika bir sezon geçiren 25 yaşındaki oyuncu, Premier Lig'de 12 gol atarken, milli formayla 12 maçta 7 kez rakip fileleri havalandırdı.

KADRO:

Kaleci: Kim Seung-Gyu (Vissel Kobe), Kim Jin-Hyeon (Cerezo Osaka), Cho Hyun-Woo (Daegu FC)

Savunma: Jang Hyun-Soo (FC Tokyo), Hong Jeong-Ho (Hyundai Motors), Kim Jin-Su (Hyundai Motors), Lee Yong (Hyundai Motors), Kim Min-Woo (Sangju Sangmu), Choi Chul-Soon (Hyundai Motors), Kim Min-Jae (Hyundai Motors), Yun Young-Sun (Sangju Sangmu).

Orta Saha: Ki Sung-Yueng (Swansea City), Koo Ja-Cheol (Augsburg), Yeom Ki-Hun (Suwon Samsung Bluewings), Park Joo-Ho (Ulsan Hyundai), Lee Jae-Sung (Hyundai Motors), Jung Woo-Young (Vissel Kobe), Kwon Chang-Hoon (Dijon), Lee Chang-Min (Jeju United).

Forvetler: Lee Keun-Ho (Gangwon FC), Son Heung-Min (Tottenham Hotspur), Kim Shin-Wook (k Hyundai Motors), Hwang Hee-Chan (Red Bull Salzburg).

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.