Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: İngiltere

Dünya Kupası'nda ilk ve son şampiyonluk kupasını 1968'de kaldıran İngiltere 50 yıl sonra Rusya'da kupa özlemine son vermeyi planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2018 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2018 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: İngiltere

Avrupa elemelerinde en yakın rakibi Slovakya'ya 6 puan fark atarak grubunu lider tamamlayan İngiltere tarihi boyunca 17 Dünya Kupası'nda mücadele etti. 1968'de Almanya ile oynanan finalde kupayı kucaklayan İngiltere o tarihten sonra bir daha mutlu sona ulaşamadı. Rusya'daki şampiyonaya yarım asırlık kupa hasretine son vermek adına hazırlık maçlarında son derece iddialı bir profil çizen ve ülke dilinde '3 Aslan' anlamına gelen 'The Three Lions' lakabıyla tanınan Ada temsilcisinin piyasa değeri 745 milyon avro olarak açıklandı.

                                                                                                                             

Yakın geçmişte şampiyonanın yapılacağı Rusya ile olan siyasi ilişkilerinde gergin bir süreç geçiren İngiltere'de medya milli takım oyuncularının zehirleneceği iddialarına dikkat çekerek futbolcuları uyarırken, federasyonda bu dev organizasyona kendi yiyecekleri ile katılacağı açıklamasında bulundu. 'Dünyanın en eski milli takımı/1872' unvanına sahip İngiltere FIFA Dünya Sıralaması'nda 16. basamakta bulunuyor.

HOCASI: Gareth Southgate

2016 yılının kasım ayında göreve gelen 48 yaşındaki hoca 10 maçta 5 galibiyet alırken, 3 beraberlik ve 2 yenilgi ile sahadan ayrıldı.

YILDIZI: Harry Kane

Tottenham forması ile tüm kulvarlarda çıktığı 39 karşılaşmada 35 gol atan 25 yaşındaki oyuncu milli forma ile 23 maçta 12 kez rakip fileleri havalandırdı.

Kaleci:  Jack Butland (Stoke), Nick Pope (Burnley), Jordan Pickford (Everton)

Savunma:  Kieran Trippier (Tottenham), Kyle Walker (Man City), John Stones (Manchester City), Harry Maguire (Leicester City), Ashley Young (Manchester United), Danny Rose (Tottenham)

Orta Saha: Eric Dier (Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Jake Livermore (West Brom),                                                                                                                                                               Forvetler: Marcus Rashford (Manchester United), Harry Kane (Tottenham), Raheem Sterling (Manchester City), Jamie Vardy (Leicester City), Danny Welbeck (Arsenal)

DİKKAT!

Not: Kaleye Jack Putland konacak

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.