Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: İspanya

992 milyon Euro piyasa değeri ile dünyanın en pahalı ikinci ulusal takımı İspanya yıldızlar topluluğu kadrosuyla şampiyonanın favorisi.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2018 06:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2018 06:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: İspanya

HEPSİ BİRER MARKA

Uluslararası şampiyonaların gediklisi İspanya katıldığı 17 Dünya Kupası'nda 1 kez şampiyonluk(2010) yaşadı. Kulüpler bazında Barcelona, Real Madrid, Sevilla, Atletico Madrid gibi armadalarla çıktığı Avrupa şampiyonası arenalarında müthiş başarılara imza atan İspanyol futbolu Ulusal takımıyla da otoritelerce Rusya'daki dev organizasyonda da favori ekiplerin başında gösteriliyor. Avrupa'nın majör liglerinde mücadele eden kulüplerde forma giyen yıldız oyuncularıyla toplamda 992 milyon Euro bonservis bedeliyle Fransa'dan sonra dünyanın en pahalı kadrosuna sahip Matadorlar, İspanya hükümetinin futbol federasyonu seçimlerine hile karıştırdığı iddiasıyla Dünya Kupası'ndan ihraç tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştı. Eski başkan Angel Maria Vilari para aklama suçundan tutuklanarak, FIFA'daki görevinden uzaklaştırıldıktan sonra İspanya'nın şampiyonaya katılma yolunda bir engel kalmamıştı.  

KADRO:

Kaleci: Kepa Arrizabalaga (Athletic Bilbao), David De Gea (Manchester United), Pepe Reina (Napoli) (Napoli)

Savunma: Jordi Alba (Barcelona), Cesar Azpilicueta (Chelsea), Marcos Alonso (Chelsea), Dani Carvajal (Real Madrid), Nacho Fernandez (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Alvaro Odriozola (Real Sociedad)

Orta Saha:  Isco Alarcon (Real Madrid), Thiago Alcantara (Bayern Munich), David Silva (Manchester City), Andres Iniesta (Barcelona), Saul Niguez (Atletico Madrid), Dani Parejo (Valencia), Jorge Resurreccion (Atletico Madrid), Rodrigo Hernandez (Villarreal), Marco Asensio (Real Madrid)

Forvetler: Iago Aspas (Celta Vigo), Rodrigo (Valencia), Diego Costa (Atletico Madrid), Lucas Vazquez (Real Madrid)

HOCA: Julen Lopetegui

2016 yılının Temmuz ayında göreve gelen İspanyol hoca Milli Takımın başında 16 maça çıktı.

Son olarak Porto'yu çalıştıran 52 yaşındaki teknik adam 12 galibiyet alırken, 4 kez berabere kaldı ve sahadan hiç mağlup ayrılmadı.

YILDIZ: David Silva

Yıllar boyunca Xavi ve Iniesta'nın gölgesinde kalan süper golcü, ilk kez bir turnuvada İspanya Milli Takımı'na liderlik edecek. Kariyerinin zirvesine çıkan Silva, Manchester City forması ile 33 maçta 9 gol atıp, 12 asist kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.