Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: İsveç

Milli takımdan affını isteyen dünya markası yıldızı İbrahimovic'den yoksun İsveç'in turnuvada sergileyeceği performans merak konusu.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2018 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2018 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: İsveç

Tarihi boyuncu 11 Dünya Kupası'nda boy gösteren İsveç'in şampiyonalardaki en büyük başarısı 1950 ve 1994 yıllarındaki dünya üçüncülüğü. 6 takımlı elemelerde lider Fransa'nın ardından ikinci olarak play-off oynama şansını yakalayan Kuzey temsilcisi İtalya'yı saf dışı ederek Rusya yolunu açmayı başardı. Yaş ortalaması 28.2 olan İsveç 133 milyon Euro piyasa değeri ile FIFA Dünya sıralamasında 23. konumda bulunuyor.  İsveç'in kupa tarihinde en golcü iki ismi beşer gollü Henrik Larsson ve Kennet Andersson ikilisi zirveyi paylaşıyor.                                                                                                                                                                                           

Ülkesinde taraftarlar tarafından forma renginden esinlenen 'Mavisarılar' lakabıyla çağrılan takımın maçlarında disiplinden kopmayan mücadeleci oyunuyla biliniyor.     

                                                                                                                                           

Hiç şüphe yok ki İsveç futbolunun dünyaya armağan ettiği Zlatan İbrahimovic'in yokluğunda takımın nasıl bir performans sergileyeceği ise soru işareti.                                                                                                                 

Kariyerini MLS takımlarından L.A. Galaxy'de sürdüren 37 yaşındaki dünya starı Euro 2016 sonrası milli takımdan emekli olduğunu açıklamış ve elemelerde takımının formasını giymemişti.

HOCASI: Jan Andersson

Halmstad ve Norrköping kulüplerinden sonra takımın başına geçen 55 yaşındaki teknik adam yönetiminde İsveç 12 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik, 3 yenilgi aldı.

YILDIZI: Emil Forsberg

Bundesliga Leipzig'de sol kanat oyuncusu olarak görev yapan 25 milyon Euro bonservis bedeline sahip 27 yaşındaki futbolcu ulusal takımla 33 maçta 6 gol kaydetti.

Kaleciler: Karl-Johan Johnsson (Guingamp), Kristoffer Nordfeldt (Swansea City), Robin Olsen (Kopenhag)

Savunma: Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Andreas Granqvist (Krasnodar), Filip Helander, Emil Krafth (Bologna), Pontus Jansson (Leeds United), Mikael Lustig (Celtic), Victor Lindelof (Manchester United), Martin Olsson (Swansea City)

Orta saha: Viktor Claesson (Krasnodar), Jimmy Durmaz (Toulouse), Albin Ekdal (Hamburg), Emil Forsberg (Leipzig), Oscar Hiljemark (Genoa), Sebastian Larsson (Hull City), Marcus Rohden (Crotone), Gustav Svensson (Seattle Sounders)

Forvet: Marcus Berg (El-Ayn), John Guidetti (Alaves), Isaac Kiese Thelin (Waasland-Beveren), Ola Toivonen (Toulouse)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.