Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Japonya

9 futbolcusu Avrupa'da top koşturan Japonya tarihinin en iddialı kadrosuyla altıncı kez katılacağı Dünya Kupası'na umutlu gidiyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Japonya

FUTBOLUN SAMURAYLARI                                                                                                                                               

Türkiye'nin üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attığı 2002'deki Dünya Kupası'na Güney Kore ile birlikte ev sahipliği yapan ve ikinci turda Ay Yıldızlı ekibimize yenilerek elenen Japonya'nın o tarihten sonra planlı ve programlı çalışmanın ürünü olan yakaladığı güçlü jenerasyonla Rusya'da önemli başarılar imza atması sürpriz olmaz. Almanya/İngiltere/Fransa gibi Avrupa'nın önde gelen liglerinde top koşturan futbolcularına güvenen Mavi Samuraylar'ın kadrosunda ara transferde geldiği Galatasaray'da müthiş bir performans sergileyen Nagatoma'da yer alıyor. Asya elemelerinden Dünya Kupası'na katılma vizesi alan Suudi Arabistan ile Avustralya'nın bir puan üstünde grup lideri olarak çıkan Japonya 69 milyon avro piyasa bedeline sahip kadrosuyla FIFA Dünya klasmanında 60. sırada bulunuyor.  Yaklaşan şampiyona öncesi sosyal medyada twitter bazında Crisitano Ronaldo en çok konuşulan futbolcu olurken atılan twitler toplamında takım olarak Japonya ilk sırada bulunuyor.

HOCASI: Akira Nishino

Kariyerinde Gamba Osaka, Vissel Gobe, Nagoya Grampus gibi takımları çalıştıran 63 yaşındaki Japon teknik adam, Gamba Osaka'nın başında 7 kupa kazandı.

YILDIZI: Keisuke Honda

Milan'da aradığını bulamayarak geçen yaz Meksika'nın Pachuca takımına transfer olan Keisuka Honda, milli takım tarihinin en çok forma giyen 10. oyuncusu konumunda.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.