Hava Durumu

Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Nijerya

Bursasporlu Ekong, Shehu ve Agu'nun forma giydiği Nijerya Rusya'da 90'lı yıllardaki görkemli günlere dönmenin peşinde.                    

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2018 05:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2018 05:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Dünya Kupası'na Doğru-Takımları Tanıyalım: Nijerya

Afrika Kıtası elemelerinde grubunu lider olarak bitirip Dünya Kupası'na 6. Kez katılma vizesi alan Nijerya geçmişini arayan bir takım. 2005 U20 şampiyonasında Arjantin'le final oynayan Nijerya'da Obi Mikel vitrine çıkarken Dünya futbolu Lionel Messi ile tanışmıştı. 13 yıl sonra iki ekip 'Ölüm Grubu' olarak nitelenen grupta bir kez daha karşı karşıya gelirken, bu iki futbolcu belki de son defa takımlarının başarısı için mücadele verecek.                                                                                                       

Bursaspor'da top koşturan Ekong ve Shehu ile Agu'nun da yer aldığı Afrika temsilcisinde Kasımpaşalı Omeruo ile Trabzonspor'dan Onazi'de bulunuyor.                                                                                                                                                            

90'lı yıllarda yakaladığı altın nesil ile dünya futbolunda fırtınalar estiren Nijerya'da yıldızı parlayan çok sayıda oyuncu Türkiye'ye gelerek çeşitli kulüplerde top koşturmuştu.   

                                                                                      

Futbolseverlerin unutulmazları olarak hafızalara kazınan bu oyuncular arasında Uche, Okocha, Amokochi, Babangida, Babayaro, Yobo ve Emenike ile Bursaspor forması giyen Taiwo ilk akla gelen isimler.    

HOCASI: Gernot Rohr     

                                                                                                                                          

Bursaspor'un eski hocası Le Guen'nin de çalıştırdığı takımın başına 2016'da gelen 65 yaşındaki Alman hoca yönetiminde Nijerya 11 maçta 7 galibiyet, 2 yenilgi alırken 2 kez berabere kaldı.

YILDIZI: Victor Moses

Chelsea forması giyen ve iç savaşta ailesinin katledilmesinden sonra amcası ile sığındığı İngiltere'de yaşama tutunarak futbolda bir dünya markası olan 28 yaşındaki oyuncu takımının en büyük silahı.

Kaleci:  Daniel Akpeyi (Chippa United), Francis Uzoho (Deportivo Fabril), Ikechukwu Ezenwa (Enyimba Aba)

Savunma:   Abdullahi Shehu (Bursaspor), Tyronne Ebuehi (Ado Den Haag), Olaoluwa Aina (Hull City), Elderson Echiejile (Cercle Brugge), Brian Idowu (Amkar Perm), Chidozie Awaziem (Nantes FC); William Ekong (Bursaspor), Leon Balogun (FSV Mainz 05), Kenneth Omeruo (Kasımpaşa), Stephen Eze (Lokomotiv Plovdiv)

Orta Saha:  Mikel John Obi (Tianjin Teda), Ogenyi Onazi (Trabzonspor), Wilfred Ndidi (Leicester City), Oghenekaro Etebo (Las Palmas), John Ogu (Hapoel Be'er Sheva), Uche Agbo (Standard Liege), Joel Obi (Torino), Mikel Agu (Bursaspor)

Forvetler:  Ahmed Musa (CSKA Moskova), Kelechi Iheanacho (Leicester City), Moses Simon (KAA Gent), Victor Moses (Chelsea), Odion Ighalo (Changchun Yatai), Alex Iwobi (Arsenal), Junior Ajayi (Al Ahli), Gabriel Okechukwu (Akwa United) 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.